Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 21 травня 2024
00:02

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Соборна. Вільна. Неподільна: у Дніпропетровській ОДА відкриється виставка фотохроніки до Дня соборності

|«« «« »» »»|

Унікальні фотографії українського маніфесту та військового з’їзду 1917-го, складання присяги січовими стрільцями 1919-го та проголошення Акту злуки УНР та ЗУНР, копії історичних документів та газетних публікацій. У Дніпропетровській ОДА відкриється виставка до Дня соборності України. Її назва «Наша вільна, неподільна, соборна Україна».

Помандрувати у часі та на власні очі побачити історію возз’єднання нашого народу запрошуються всі мешканці та гості Дніпропетровщини.

Близько півсотні фотографій 1917-1919 років з різних куточків України розповідають історію створення Української Народної республіки та Західноукраїнської Народної республіки, їх шлях до з’єднання.

Найбільше фотофактів присвячено подіям 22 січня 1919 року, коли було проголошено Акт злуки УНР та ЗУНР. Це і знімки багатолюдних зборів на Софіївській площі, і святкування возз’єднання у різних куточках України, і відомих діячів, які зробили свій внесок у державотворення України.

В експозиції виставки «Наша вільна, неподільна, соборна Україна» й архівні документи УНР та ЗУНР, маніфести та газетні статті. Все, чим жили українці майже 100 років тому.

Відкриття виставки відбудеться 21 січня о 14.00 на першому поверсі облдержадміністрації за адресою: м. Дніпропетровськ, пр. Кірова,1. Переглянути експозицію можна буде протягом двох тижнів.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Дядя  (22.01.16 11:47): "Іменем Української Народньої Республіки Директорія оповіщає народ Український про велику подію в історії землі нашої української...Здійснились віковічні мрії, якими жили і за які умирали кращі сини України...Од нині є єдина незалежна Українська Народня Республіка." (з Універсалу Директрії УНР від 22.01.19 р.) Всіх українців зі святом! Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті