Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 06 июля 2024
17:52

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В этом году прокуратура возбудила 1277 уголовных дел

В этом году прокуратура возбудила 1277 уголовных дел
Органами прокуратури у поточному році проведені перевірки на всіх пріоритетних напрямках прокурорського нагляду що, сприяло покращенню соціально-економічної ситуації в області.

За їх результатами порушено 1277 кримінальних справ, з них до суду направлено – 874, принесено 2164 протести щодо скасування незаконних рішень органів влади та місцевого самоврядування, внесено 3476 подань та приписів , притягнуто до різних видів відповідальності 2841 посадову особу, за документами прокурорського реагування відшкодовано коштів на суму більше 537 млн. грн.

Значна кількість з порушених кримінальних справ – 656 - це справи у сфері саме економічних взаємовідносин ( 399 з яких вже розслідували та направили до суду). У цій сфері відшкодували понад 292 млн. грн..

За період 8 місяців 2010 року органами прокуратури у сфері нагляду за додержанням бюджетного законодавства порушено 138 кримінальних справ, з яких 88 справ направлено до суду, внесено 132 документи прокурорського реагування, за результатами розгляду яких до відповідальності притягнуто 63 особи, відшкодовано коштів на суму 152,1 млн. грн.

За результатами проведених перевірок у сфері державних закупівель порушено 67 кримінальних справ.

Наприклад, за результатами перевірки діяльності органів казначейства встановлено, що зазначеними установами на початку 2010 року з порушенням Бюджетного кодексу України не профінансовано зареєстровані фінансові зобов'язання, виділені підприємствам та організаціям Дніпропетровського регіону. На усунення зазначених порушень законодавства прокуратурою області до державного казначейства України у Дніпропетровській області внесено відповідні документи реагування, за результатами яких було профінансовано майже 129 млн. грн.

В серпні Дніпропетровським окружним адміністративним судом задоволено позов прокурора Центрально-Міського району м. Кривого Рогу та стягнуто з ВАТ "Криворіжгаз" на користь Південної МДПІ 17 млн. грн. заборгованості з податкових платежів.

Амур-Нижньодніпровським районним судом задоволено позов прокуратури області, заявлений у кримінальній справі по звинуваченню Кузуба В.А. у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.367 КК України, та стягнуто на користь ДПІ в АНД районі 3,3 млн. грн. несплачених податків.

За результатами перевірок, проведених органами прокуратури області з питань додержання податкового законодавства, протягом поточного року порушено 73 кримінальні справи, внесено 316 документів прокурорського реагування, за результатами яких до відповідальності притягнуто 47 осіб, відшкодовано коштів на суму 29, 1 млн. грн.

Протягом 2010 року органами прокуратури області порушено 48 кримінальних справ у сфері адміністрування та відшкодування ПДВ, з яких 46 справ - за фактами ухилення від сплати ПДВ, 2 справи - за фактом замаху на незаконне відшкодування ПДВ з бюджету, внесено 95 документів прокурорського реагування, за результатами яких відшкодовано коштів на суму 11,6 млн. грн..

У поточному році судами Дніпропетровської області розглянуто 26 кримінальних справ щодо злочинів, пов'язаних з порушенням законодавства при адмініструванні та відшкодуванні податку на додану вартість, відносно 29 осіб.

Так, вироком Індустріального районного суду м. Дніпропетровська до 10-ти років позбавлення волі засуджено директора ТОВ «Метас» і «Двін Плюс», котра у період часу з січня 2006 по грудень 2008 року, шляхом придбання підприємств ТОВ «Форест Трейд», ТОВ «Сіал Експрес», ТОВ «Ед Фест», з метою прикриття незаконної діяльності з незаконного формування податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствами ТОВ «Метас» і ТОВ НПП «Двін Плюс», шляхом здійснення безтоварних операцій між зазначеними підприємствами здійснювала фіктивне підприємництво, яке спричинило тяжкі наслідки, умисне ухиляння від сплати податків в особливо великих розмірах, та скоїла службове підроблення . Шляхом відображення не підтверджених первинними податковими накладними даних, приховуванням об'єкта оподаткування, ухилилась від сплати податку на додану вартість на суму 17,7 млн. грн.

Значне місце в діяльності прокурорів займає захист конституційних прав громадян на своєчасне одержання заробітної плати.

Результатом спільних узгоджених дій органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, контролюючих органів та прокуратури стало порушення 162-х кримінальн их справ, (151 з яких направлені до суду), притягнення до відповідальності 113 посадових осіб. Та головне те, що на заробітну плату відшкодовано 125 млн. грн.

Так, наприклад, за приписом прокуратури області, внесеним на ім'я керівника ВАТ «Дніпрошина» 16 червня поточного року, працівникам у тому ж місяці повністю виплачено заборгованість по заробітній плати в сумі 2,2 млн. грн.

Так, 13.04.2010 року прокурором Жовтневого району м. Кривого Рогу порушено кримінальну справу за ознаками складів злочинів, передбачених ч.2 ст. 364, ч. 1 ст. 175 Кримінального кодексу України, стосовно в.о. генерального директора ТОВ «Трансмаш». І тільки після його затримання в порядку ст. 115 КПК України, ним повністю проведено розрахунок із працівниками підприємства по заробітній платі на суму майже 2 млн. грн. У ході перевірки було встановлено, що останній мав можливість виплатити заробітну плату, однак переводив грошові кошти на інші підприємства, що були на нього зареєстровані.

Кримінальну справу у липні поточного року направлено до суду для розгляду по суті.

У червні прокурором м. Кривого Рогу порушено кримінальну справу стосовно директора КП «Кривбассвітло» , який умисно, безпідставно, не виплачував заробітну плату працівникам підприємства, витративши грошові кошти підприємства на здійснення господарської діяльності.

Так, протягом 3-х місяців - з січня по березень 2010 року, маючи на розрахунковому рахунку підприємства достатньо грошових коштів для виплати заробітної плати працівникам підприємства, зазначений керівник прийняв рішення витратити грошові кошти з розрахункових рахунків підприємства на закупівлю матеріалів, сплату за комунальні послуги, оплату послуг мобільного оператора, закупівлю паливно-мастильних матеріалів та інше на загальну суму понад півмільйону грн.

Збитки у вигляді заборгованої заробітної плати погашено в повному обсязі в ході досудового слідства. Кримінальну справу направлено до суду для розгляду по суті.

Органами прокуратури Дніпропетровської області протягом 8 місяців поточного року на захист прав неповнолітніх порушено 107 кримінальних справ, з яких 74 направлено до суду, задоволено 747 приписів та подань, 176 протестів, притягнуто до відповідальності 496 посадових осіб, в інтересах дітей відшкодовано 3 млн. 996 тис. грн.

У поточному році на території області проведено низку актуальних перевірок.

Наприклад прокурорськими перевірками встановлено, що в порушення вимог ст. 5 Закону України „Про охорону дитинства ” місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування не забезпечують у повному обсязі організацію безкоштовного харчування учнів 1-4 класів загальноосвітніх навчальних закладів.

З наведених підстав внесено документи прокурорського реагування прокуратурою м. Кривого Рогу, Амур-Нижньодніпровського, Самарського районів м. Дніпропетровська, Царичанського району, Синельниківським міжрайонним прокурором та іншими.

На виконання припису прокурора м. Кривого Рогу, рішенням сесії міської ради від 14.05.2010 року загальна сума збільшення видатків на харчування по загальноосвітніх школах склала 1 млн. 560 тис. грн., а на виконання припису прокурора Царичанського району збільшено видатки на харчування дітей 1-4 класів на загальну суму 185 тис. грн.

Зорієнтовано прокурорів на проведення перевірок в навчальних закладах, відділах (управліннях освіти) виконання законодавства про освіту в частині забезпечення прав дітей на безоплатність освіти.

У цьому напрямку прокурорами вже проведено ряд результативних перевірок, встановлені грубі порушення закону.

Наприклад, прокурором Самарського району м. Дніпропетровська 10 червня 2010 року порушено кримінальну справу відносно завідуючої комунальним закладом освіти «Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) №278» за фактом незаконної вимоги оплати за навчання у комунальному закладі, за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 183 Кримінального кодексу України.

Так, 04 червня 2010 року завідуюча вищевказаним закладом освіти зажадала від Дорофеєвої О.А. оплати у вигляді благодійної допомоги у розмірі 1000 грн. за влаштування до дошкільного навчального закладу її малолітнього сина Ніколешвілі Д.Р. 2007 р.н. та 10 червня 2010 року завідуюча дошкільним навчальним закладом знаходячись на робочому місці та виконуючи службові обов'язки в порушення вимог ст. 53 Конституції України та ст.ст. 2, 3, 6 Закону України «Про дошкільну освіту» отримала від Дорофеєвої О.А. під виглядом благодійної допомоги кошти в сумі 1000 грн. за навчання малолітнього Ніколешвілі Д.Р. в комунальному дошкільному навчальному закладі.

Аналогічне кримінально-карне діяння виявлено прокурором Красногвардійського району м. Дніпропетровська.

В умовах економічної кризи органами прокуратури особлива увага приділяється питанням соціального захисту дітей.

Прокурорами виявлено факти порушень вимог законодавства територіальними управліннями (відділами) праці та соціального захисту населення в частині призначення, нарахування та виплати державних допомоги сім ' ям з дітьми на загальну суму понад 500 тис. грн.

На усунення зазначених порушень внесено подання та приписи прокурорами м. Марганця, Криворізького, Петриківського районів, Дніпровського району м. Дніпродзержинська та іншими. За їх розглядом майже всю суму відшкодовано.

Постійна увага органів прокуратури області приділяється захисту прав неповнолітніх на отримання якісної освіти, забезпечення соціальних прав та гарантій учнівської молоді.

Для прикладу. Прокуратурою області опротестовано незаконні дії адміністрації Національної металургійної академії України, яка усупереч вимогам п.12-1 Порядку призначення і виплати стипендії, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 12 липня 2004 року № 882, в період з липня 2008 року по червень 2010 року до призначеної соціальної стипендії 4 студентам – відмінникам із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування нараховували академічну стипендія в сумі 60 гривень.

На виконання протесту донараховано зазначеним студентам стипендії на загальну суму 46920 грн.

Gorod.dp.ua на Facebook.


...  (12.09.10 23:19): Житя покращуеться ни по дням а по часам... Ответить | С цитатой
Кошмарный сон...  (12.09.10 12:58): Страшно Жить...37 год возвращается??? Ответить | С цитатой
Студент 1 курса  (11.09.10 15:20): А думал шо у стране порядок. А тота стоко врагов народа!!! Больше с хаты не выйду, хоть стреляте мне в почку! Ответить | С цитатой
Внебрачная дочь  (11.09.10 15:17): Беременная жена, Врожденнная скромность не позволяет говорить обо всем, что Вы спрашиваете. Как-то гадко на душе от теперечной власти. А кто реально стал жить ВЕСЕЛЕЕ, як казав Абразов на непонятном украинско-русско-абзаровском языке? Ответить | С цитатой
Беременная жена  (10.09.10 16:37): Вот молодцы какие! А че не пишите сколько подставили и сами же засудили граждан ? И не пишите прейскурант цен для выкупа от \"честного правосудия\"? Ответить | С цитатой
Кадровик  (10.09.10 16:29): Впечатляющий отчет. Неплохо, очень неплохо поработали. Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Дніпряни жаліються на проблеми з мобільним зв’язком та інтернетом: що радять фахівці (35)

•  Невдалий маневр через знеструмлення мережі: у Дніпрі зіткнулися трамваї №12 та №16 (12)

•  Чому зникає зв’язок під час відключень світла? У Дніпрі мобільні оператори дали пояснення (9)

•  Дніпрянин придумав, як зробити безкоштовні акумулятори холоду, які «врятують» холодильник (7)

•  Історія Дніпра: Де було відкрито перший критий басейн нашого міста (6)

•  У Міненерго сподіваються, що ситуація з відключеннями світла покращиться у найближчі тижні (6)

•  У Дніпрі виявили ще один старовинний паровоз! (5)

•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (5)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе постраждав велосипедист (5)

•  На Дніпропетровщині температура повітря сягнула 39°С: що радять фахівці від спеки (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте