Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
ср, 09 октября 2024
05:16

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

11 200 гривен взятка за 0,2 Га земли. Прокуратура возбудила уголовное дело

11 200 гривен взятка за 0,2 Га земли. Прокуратура возбудила уголовное дело
27 січня 2010 року прокуратурою Царичанського району Дніпропетровської області порушено кримінальну справу проти державного службовця однієї з сільрад району за ч.2 ст.368 Кримінального кодексу України (одержання хабара службовою особою, поєднане з вимаганням, карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна).

Слідством по кримінальній справі встановлено, що до зазначеної сільської ради району звернувся місцевий мешканець з клопотанням про виділення йому земельної ділянки загальною площею 0,20 га для будування приватного будинку. Вислухавши його, чиновниця, яка займається цими питаннями пояснила, що процедура по виділенню ділянки не проста – потребує збору відповідних документів та немало часу.

Але головною темою бесіди стала, так звана, «оплата послуг» її самої. За її власним прейскурантом, сприяння позитивному вирішенню питання, щодо виділення ділянки коштувало 11 200 гривень. Крім того, чиновниця підкреслила, що у разі відмови земляка дати їй хабар – про виділення земельної ділянки він може взагалі забути.

Ображений нахабством державного службовця, чоловік звернувся до правоохоронних органів і вже 26 січня 2010 року хабарницю було затримано у порядку ст.115 Кримінально-процесуального кодексу України під час отримання грошей. Злочин задокументовано, а предмет хабара – вилучено.

Слідство по кримінальній справі триває.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Dimon  (29.01.10 09:28): Да поймайте же наконец какого-нибудь мера или его зама крупного областного или районного центра, а не мелкого сельского чиновника. И то, зная, как работают наши п/охранительные органы, думаю, эта взятка очередная подстава с целым рядом нарушений и при хорошем адвокате эту дело развалить не хрен делать, даже без взяток прокурору и судье. Ответить | С цитатой
о_0  (28.01.10 23:59): 10944, Автострада - это бывший Автопроминь))) Ответить | С цитатой
10944  (28.01.10 23:15): проверьте лучше фирму "автострада" там каждый день вымагают по 70 гр в день с каждой маршрутки . а маршруток там немеренно Ответить | С цитатой
Счетовод  (28.01.10 14:26): Фамилия будет,если денег не будет ... Ответить | С цитатой
cтроитель  (28.01.10 13:44): И как всегда без фамилий... Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
домов ОСМД и ЖСК обновлены в Днепре в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте