Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
03:38

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дискримінація у сфері праці: найпоширеніші випадки на Дніпропетровщині

Дискримінація у сфері праці: найпоширеніші випадки на Дніпропетровщині

В Україні жінки і чоловіки мають рівні права та можливості, проте здебільшого утискають саме жінок. У Дніпропетровській області інспектори Держпраці виявили не одне таке порушення.

Про це Відкритому розповіла головна інспекторка Південно-східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Вікторія Капінус.

Забороняється будь-яка дискримінація у сфері праці. Відповідно ст. 24 Конституції України, громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом. Не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, статі, майнового стану, місця проживання тощо. Єдиними винятково чоловічими професіями є вантажник та слюсар.

“Роботодавцям забороняється в оголошеннях чи рекламі про вакансії пропонувати роботу лише жінкам або лише чоловікам, за винятком специфічної роботи, яка може виконуватися виключно особами певної статі. Не дозволено й висувати різні вимоги, віддаючи перевагу одній зі статей, вимагати від осіб, які влаштовуються на роботу, відомості про їхнє особисте життя, плани щодо народження дітей тощо. Ми моніторимо усі подібні оголошення та повідомляємо про порушення прав. Фахівцями управління інспекційної діяльності Держпраці у Дніпропетровській області проводиться превентивна робота щодо запобігання дискримінації у трудовій сфері, розглядаються звернення і скарги.

На території нашого регіону за останній час здебільшого виявляється дискримінація за статтю та віком. Наприклад, чоловік хотів влаштуватися на посаду продавця одягу, але його не приймали на роботу, оскільки роботодавець брав на цю посаду виключно жінок. В іншому випадку не хотіли брати на роботу жінку, якій 55 років, мотивуючи, що роботодавець не приймає працівників після 45 років”, – розповідає Вікторія Капінус.

Зі скаргами щодо дискримінації можна звернутися до Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці шляхом оформлення письмового звернення.

Більше дивіться у відео:

Gorod.dp.ua на Facebook.


Горожанин  (08.03.24 21:07): Если человек старше 50 лет. У него меньше шансов устроиться на нормальную работу. Особенно, если это женщина. Відповісти | З цитатою
Нонна  (06.03.24 09:57): Если трудовые отношения начинаются с дискриминации, то их лучше вообще не начинать. Відповісти | З цитатою
Вася  (05.03.24 22:26): А почему происходит дискриминация в мобилизации? Мадамы могут служить поварами, полевыми женами, да куча тыловых должностей есть. А высвобожденные мужики в тылу передвинутся на передовую. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті