Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 06 октября 2024
13:25

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Народний музей Соколенків є в Петриківці

Тут немає ні квиткових кас, ні працівників. Директор, екскурсовод та хранитель експонатів – це один чоловік. До того ж він є і автором більшості представлених робіт.

Василь Соколенко власноруч створив народний музей прямо у себе в дворі. Вдень - працював. Будував ночами. Глину завозив знайомий тракторист, соломи і води було вдосталь у хазяїна. Зараз згадує ті гори сировини, і сам дивується, як зміг усе це подолати.

У свої 84 роки Василь Іванович повний енергії та оптимізму. Він не скаржиться на малу пенсію й умови існування. Все його життя - це петриківський розпис. Як справжній син своєї петриківської землі, малювати почав дуже малим. Потім була трирічна школа декоративного малювання, до якої, до речі, юний Василь вступив з другої спроби.

Сьогодні призер багатьох міжнародних, союзних та республіканських виставок свої роботи, без фальшивої скромності, називає неперевершеними. Визнали праці Василя Івановича і за кордоном. Іноземні гості бувають у Народному музеї Соколенків, з пустими руками з нього ще жоден не виходив. Екскурсії своїм музеєм Василь Соколенко проводить завзято. Він прагне, щоб кожної душі торкнулася петриківська квітка. Художник впевнений: творчість повинна йти разом із життям.

Серед численних робіт Василя Івановича окрема річ - конкурсні: до Першого травня, до 60-річчя Радянського Союзу, а ось ця “Жар-птиця” часів правління Хрущова.

З дружиною майстра нам зустрітися не вдалось. Але, напевно, для неї улюблена робота чоловіка, ось ця - розписаний будинок до шістдесятиріччя подружнього життя.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет просуществовала газета Днепр вечерний в бумажном формате

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте