Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 20 апреля 2024
10:52

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В историческом музее Днепра завтра – тройная премьера!

В историческом музее Днепра завтра – тройная премьера!

10-го июня в Днепропетровском историческом музее сразу три новых и интересных мероприятия – о геральдике, археологии и моде.

10-го июня отмечается Всемирный день геральдики. Специально к этой дате в историческом музее разработали новую тематическую экскурсию «Что скрывают гербы? Тайны символов нашего края».

На ней можно будет узнать о символах древних народов, некогда населявших наш край. О символах и гербах запорожского казачества. О дворянских и уездных гербах Екатеринославской губернии. А также о том, как и для чего гербами и прочими символами маркировали в старинные времена разные предметы и вещи.

Начало экскурсии – в 17 часов.

Также завтра в историческом музее будет открыта новая выставка «Наказано не знати: українські археологи в лещатах тоталітаризму». Она посвящена трудной работе археологов и их находкам в эпоху преследований и репрессий.

Об этой выставке в музее рассказывают следующее:

«Протягом ХІХ-ХХ століть українська археологія перебувала в умовах жорсткої цензури з боку політичних режимів держав, до складу яких входили українські землі. Тому як галузь, що впливала на національний наратив та усвідомлення власної ідентичності, мала бути не лише підконтрольною, а й відповідати певній ідеології.

Репресії проявлялися у створенні несприятливих для роботи й життя умов, забороні займатися професійною діяльністю, переслідуваннях за етнічною приналежністю чи за політичним мотивами, ув’язненні, ізоляції в психіатричних лікарнях, таборах та фізичному знищенні.

Серед учених представлені імена тих, чиї наукові доробки мають непроминальне значення для нашого регіону, міста та музею. Це і добре всім відомий Д. Яворницький, і В. Грінченко, який працював певний час в нашому музеї та заступником керівника Дніпрогесівської експедиції, С. Гамченко, П. Смолічев, Б. Мозолевський, які проводили розкопки на території нашого краю та здійснили важливі наукові відкриття».

Открытие выставки – в 15 часов в зале №9.

И еще завтра интересное мероприятие состоится в Лектории музея на открытом воздухе. Здесь в 18 часов начнется увлекательная лекция Екатерины Вирченко об истории советской моды. На лекции расскажут о моде 1920-60-х годов с показом редких фото и иллюстраций. Вход для всех желающих – свободный.



Gorod.dp.ua на Facebook.


Знаток  (09.06.21 12:00): А если еще вспомнить, что в мемориальном доме-музее Яворницкого презентация аудио-гида, так вообще Бинго! Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  З травня у Дніпрі запрацює служба 112 (16)

•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (11)

•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (11)

•  Мешканці Новокодацького району Дніпра активно долучилися до суботника на «Безіменній висоті» (11)

•  На Фестивальному причалі у Дніпрі відбувся автопробіг-зустріч ретро-машин «За весною» (9)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (7)

•  У Дніпрі на автостанції на лівому березі планують збудувати зал очікування з торговельними приміщеннями (7)

•  У 6 закладах Дніпропетровщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (5)

•  У Дніпро повертається стародавня мумія! (5)

•  Утворюється метровий шар піни: у Дніпрі в озеро Куряче з колектора виливаються відходи (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте