Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
12:13

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині кримінальний авторитет вимагал від підприємця 30 000 доларів США

|«« «« »» »»|

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури та оперативного супроводу Управління Служби безпеки України в області кримінальному авторитету та двом його спільникам повідомлено про підозру у поширенні злочинного впливу та вимаганні від підприємця неіснуючого боргу (ч.1 ст.255^1 та ч.2 ст.189 КК України).

Також громадянці, яка скористалася послугами цих осіб, повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.255^3 та ч.2 ст.189 КК України (звернення за застосуванням злочинного впливу; вимагання).

За даними слідства, 63-річний громадянин, займаючи у кримінальній ієрархії статус «смотрящого», встановлював та поширював злочинний вплив через довірених осіб на території м. Кривий Ріг та Криворізького району, обкладав підприємців (фермерів) даниною для забезпечення існування та функціонування усіх ланок криміногенного суспільства, у тому числі матеріального забезпечення осіб, які відбувають покарання у місцях несвободи.

У жовтні 2020 року до вказаної особи звернулась громадянка з проханням за грошову винагороду стягнути з підприємця неіснуючий борг у 10 000 доларів США.

Так, залучивши двох довірених осіб, кримінальний авторитет протягом тривалого часу вимагав у потерпілого грошові кошти у сумі 30 000 доларів США для погашення «боргу» та поповнення «воровського общаку», погрожуючи при цьому застосуванням фізичного насильства. Під час чергової зустрічі зловмисники нанесли підприємцю декілька ударів ножем, спричинивши легкі тілесні ушкодження. Побоюючись за власне життя, потерпілий передав частину коштів у розмірі 15 000 гривень.

Наразі всіх учасників злочину, у тому числі замовницю, затримано в порядку ст.208 КПК України та повідомлено про підозру у скоєнні вказаних кримінальних правопорушень.

Під час санкціонованих обшуків за місцем їх мешкання та авто правоохоронними органами вилучено грошові кошти, банківські картки, зброю, мобільні телефони, чорнові записи тощо.

Досудове розслідування триває.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Igor  (11.08.21 08:47): Привлеча ))) Відповісти | З цитатою
Зы  (10.08.21 14:08): Попили пивка, однако! Відповісти | З цитатою
Шлёма Зельцер  (10.08.21 13:47): Азербайджанцы вытесняют местный криминал в Украине , на помощь им приходит наша доблестная полиция, не без платно конечно Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті