Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 01 червня 2024
08:58

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині за перший місяць нересту браконьєри завдали збитків майже на 4,5 млн грн

На Дніпропетровщині за перший місяць нересту браконьєри завдали збитків майже на 4,5 млн грн

З 1 по 30 квітня 2024 року інспектори Дніпропетровського рибоохоронного патруля провели 424 рибоохоронних рейди та викрили 324 порушень природоохоронного законодавства, з яких 74 - грубі.

Також склали 162 протоколи за порушення правил рибальства, 11 - за незаконний збут рыбы та 1 – за порушення вимог щодо охорони видів тварин і рослин, занесених до Червоної книги України. Крім цього, оформлено 76 актів виявлення та вилучення безхазяйних сіток.

За даний період на порушників наклали 19 023 грн штрафів. Збитки, завдані рибному господарству, склали 4 450 665 грн. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 1 557 кг водних біоресурсів, з яких 151 кг - на ринках, 684 кг - на водоймах, 0,4 кг - червонокнижних та 722 кг – за актами безхазяйного майна. Також вилучено 309 одиниць заборонених знарядь лову.

Для прикладу, 9 квітня виявлено грубе порушення правил рибальства на річці Інгулець, поблизу села Інгулець Криворізького району Дніпропетровської області. Двоє чоловіків ловили рибу з гумового човна забороненими знаряддями – 9 сітками. У такий спосіб порушникам вдалося добути 400 кг риби: 1290 пліток, 255 карасів сріблястих, 41 раків, 28 окунів, 12 щук, 12 лящів та 1 сазана. Своїми діями громадяни завдали збитків на суму 2 млн 711 тисяч грн.

Аналогічне порушення виявили 17 квітня на Дніпровському водосховищі, поблизу села Мар’ївка Синельниківського району Дніпропетровської області. Чоловік ловив рибу з гумового човна забороненими знаряддями лову. За допомогою 2 сіток порушник добув 163 карася сріблястого, 6 пліток, 3 окуня та 1 судака. Загальна вага незаконного здобичу склала 21 кг. Збитки, завдані рибним запасам, становлять 280 тисяч грн.

На порушників оформлено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ готуються для відкриття кримінальних проваджень за ст. 249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).

Човни, сітки та незаконний улов вилучено до рішення суду.

Нагадуємо, що зараз на Дніпропетровщині діє нерестова заборона на лов риби та раків.

Звертаємо увагу, що з 2021 року уряд збільшив таксу за незаконний лов риби. Наприклад, один сріблястий карась вважається збитком у 1581 гривні, а сазан – у 3706 гривень. Усі кошти, отримані за відшкодування завданих збитків унаслідок порушення правил рибальства, надходять до місцевих бюджетів. Детальніше про розмір такс можна почитати на урядовому порталі.

Про браконьєрів та незаконний збут риби прохання повідомляти на «гарячу лінію» рибпатруля (096) 400-02-50.









Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті