Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 23 травня 2024
14:36

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Каракурт і тарантул: які отруйні павуки є на Дніпропетровщині та що робити після укусу

Каракурт і тарантул: які отруйні павуки є на Дніпропетровщині та що робити після укусу
Тарантул. Суспільне Дніпро

На Дніпропетровщині активізувались отруйні павуки. Найчастіше зустрічається південноруський тарантул, який живе у земляних норах. Також трапляються каракурт або чорна вдова. Укус цього павука може бути смертельним. Також поблизу Дніпра зустрічали і павука-землекопа.

Яку загрозу становлять ці павуки – читайте у матеріалі Суспільного.

Житель Дніпропетровщини Дмитро розповідає, побачив павука біля будинку за містом.

"Це було у нас в області Дніпропетровській, Криничанський район, це в селі було. Ввечері просто побачили павука, який не хотів йти від дверей, намагався зайти в будівлю. Ледь відігнали його. Це був південноросійський тарантул, їх ще називають павук-вовк. Коли відганяв від будинку того павука, то було видно, що агресивно поводився", – каже чоловік.

Тарантули – різновид великих павуків, вони близько 4 сантиметрів у довжину. Їхнє тіло густо вкрите волосками коричневого кольору. Вони майже не плетуть павутиння, а ловлять здобич із засідки, каже зоолог.

"Ті тарантули, що водяться у нас – південноруські тарантули, – вони не мають смертельної небезпеки для людини. Вони отруйні, але їхня отрута не небезпечніше, ніж укус оси або бджоли", – каже Євген Буяновер.


На Дніпропетровщині – два види небезпечних для людини павуків, каже зоолог. Окрім південноруського тарантула це також каракурт, який трапляється на півдні області. Укус цього павука може бути смертельним.

"Для Дніпропетровської області серед майже 700 видів різних павуків у нас зафіксовано всього два отруйні види. Це так званий каракурт або чорна вдова, найотруйніший вид української фауни. По Європі десь до 3% смертності від укусу такого павука", – розповів доктор біологічних наук ДНУ ім. О. Гончара Кирило Голобородько.

Зоолог попереджає: якщо вкусив отруйний павук, необхідно негайно звернутися до лікаря. Найбільшу небезпеку укус каракурта становить для літніх людей. Укус тарантула може викликати алергічну реакцію.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Пупьірь отец - горе в семье  (12.05.24 23:54): Если их зажарить до хруста, с буряковкой как дети в школу уйдут! Відповісти | З цитатою
прохожий  (12.05.24 23:51): ну вот с какого перепугу такое в руки брать? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
habubabur  (12.05.24 17:54): Ну, если тарантул - тарантеллу.

А после каракурта пусть более знающие подскажут.
Відповісти | З цитатою
дуже багато  (12.05.24 17:20): всех покусаю Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті