Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 10 червня 2024
07:11

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Мусульманська громада допоможе з благоустроєм району, де знаходиться історична будівля мечеті

Мусульманська громада допоможе з благоустроєм району, де знаходиться історична будівля мечеті
Це одне з головних питань, що обговорили під час зустрічі представники мусульманської громади та жителі мікрорайону, яку провів радник губернатора Борис Трейгерман. Мова йшла й про інші питання передачі будівлі мусульманській громаді.

Представники мусульманської громади запевнили, що у переданій будівлі буде облаштований національно-духовний культурний центр. Тут не будуть проводитися масові заходи з гучною музикою, щоб не заважати жителям мікрорайону.

«Сьогодні є дуже багато стереотипів про мусульманство, але ми повинні ці стереотипи зруйнувати. І показати, як ми можемо жити разом, співіснувати, дружити. Це наша культура та історія - це нам важливо. Ми прийшли творити, нести благо людям, незважаючи на націю і віросповідання. У нас дуже відповідальне ставлення до дітей. Ми за те, щоб вони займалися спортом, а також для того, щоб розвивалися духовно. Ми приходимо сюди не просто як релігійна організація. Ми братимемо участь і в соціальних проектах, і в проектах з благоустрою прилеглої території», - зазначив представник мусульманської релігійної громади «Промінь іслам» Амір Кадиров.

Борис Трейгерман розповів, що мусульманській громаді було поставлено чітку умову: при передачі будівлі не можуть постраждати діти, які сьогодні займаються в школі і в майбутньому стануть чемпіонами та прославлятимуть Україну.

«Вже сьогодні ми підшукуємо приміщення для школи і шукаємо це приміщення в центрі міста. Також розглядається варіант будівництва нової будівлі, яка б відповідала усім вимогам. Тільки після того, як діти переїдуть, мусульманська громада зможе облаштовуватися в цій будівлі», - зазначив Борис Трейгерман.

Директор спортивної школи Андрій Малій наголосив, що керівництво області пообіцяло школі кращі умови в центрі міста, з кращим ремонтом, спортзали з усіма стандартами.

«На сьогодні в школі тренується 600 дітей, але я думаю, що школа може прийняти 1,2 тис. дітей. Наразі у нас діти тренуються на базі загальноосвітніх шкіл, тому що ми не можемо прийняти всіх одночасно. Але якщо нам дадуть новий комплекс, то ми зможемо прийняти всіх дітей», - зазначив Андрій Малій.

«Сьогодні в школі культивується 5 видів спорту, а умови створені тільки для двох. Школа отримала шанс поліпшити свої умови в рази. Є підтримка губернатора і мера міста, є робоча група. Обговорення проекту переїзду буде узгоджене з батьківським комітетом і директором школи», - додав директор департаменту фізичної культури та спорту, сім’ї і молоді облдержадміністрації Олександр Пшеничников.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


не скажу  (25.07.14 13:02): Брехня, ложь и всякая херня по поводу ремонтов и новых зданий. Верить в нашей стране и в такое время а еще татарам и евреем НЕЛЬЗЯ. Уже взялись уговаривать жителей и соседей. Народ - это рейдерство чистой воды. Відповісти | З цитатою
И РАЙОН НАЗОВУТ  (24.07.14 22:31): ХАЧЕВСКИЙ Відповісти | З цитатою
Голожопенко  (24.07.14 21:22): Смешно читать, когда недоумки пишут чушь! В городе, в котором 200 с лишним лет собирали сброд со всей Росси ( начиная со строительства), да и при советах свозили кадры для металлургии( еще те фрукты были)- пытаться искать украинские фамилии! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Реально  (24.07.14 16:17): Скоро чисто украинские фамилии (по крайней мере в Днепропетровске) будут в редкость. Да и вспоминать их будут вскользь, нехотя, мол вроде был там такой в прислуге у такого-то. Відповісти | З цитатою
Александр  (24.07.14 15:43): Мусульмане, жители района и Борис Трейгерман - класс! Весь наш город в одной фразе! Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Не мали права»: у Дніпрі контролери електротранспорту оштрафували неповнолітню (18)

•  Нічна перлина: як виглядає Успенська площа у Дніпрі у вечірній час доби (12)

•  Відео моменту: у Дніпрі на Набережній Перемоги зіткнулись Renault та Kawasaki, водійка двоколісного в лікарні (10)

•  Засмагають, займаються спортом та бавляться у воді: у Дніпрі на Монастирському острові панує літній настрій (9)

•  Селфі на залізниці призводять до загибелі підлітків (6)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на Новому мосту водій BMW зніс скутериста (5)

•  На Дніпропетровщині очікується аномальне літо: прогноз синоптика (4)

•  У Дніпрі на Воздвиженському узвозі зіткнулись Hyundai та 14-річний мотоцикліст на Geon: дитина в лікарні (4)

•  На косі Перемоги над водою знову видно останки місцевого «Титаніка» (4)

•  На Дніпропетровщині п’яний автомийник вкрав BMW клієнта та потрапив на ньому в ДТП: вирок суду (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті