Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 14 травня 2024
06:30

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Сьогодні в Чехії пройшла презентація Петриківського розпису

|«« «« »» »»|

Сьогодні в Чехії в рамках промо-туру з великим успіхом пройшла презентація Петриківського розпису. Тур унікального декоративного мистецтва проходить з ініціативи Віце-прем'єр-міністра Олександра Вілкула.

Промо-тур Петриківського розпису приїхав до столиці Чехії Праги. Незважаючи на те, що в місті все ще дотримуються надзвичайного стану, викликаного нещодавньою повінню, делегацію Дніпропетровщини зустрічали на найвищому рівні.

Кінцевий пункт виставки – це штаб-квартира ЮНЕСКО в Парижі, де буде представлена експозиція Петриківського розпису за участі голови облдержадміністрації Дмитра Колєснікова та голови облдержради Євгена Удода.

«Україна повинна підтримувати таке унікальне мистецтво, як Петриківський розпис. Це візитна картка не лише одного регіону - Дніпропетровщини, а й усієї держави», - розповів аташе з культури українського диппредставництва в Чехії Валерій Лобач. За його словами, чехи вперше побачили твори, виконані майстрами з Петриківки.

Виставку Петриківського розпису везуть в автобусі, розписаному цим декоративним орнаментом. Так що побачити елементи Петриківського розпису зможуть жителі багатьох країн Європи.

«Чехи дуже цікавляться всім автентичним, народними промислами і народним мистецтвом у всіх його проявах. Думаю, після сьогоднішнього знайомства з мистецтвом петриківських майстрів у багатьох жителів Чехії виникне бажання більш детально познайомитися з цією унікальною розписом», - вважає аташе з культури українського посольства Юлія Клочко.

У диппредставництві переконані в тому, що Петриківський розпис, як унікальне, самобутнє явище, гідне стати нематеріальною спадщиною ЮНЕСКО. Та його необхідно показувати у всьому світі.

Загалом, автобусна мандрівка дніпропетровської делегації, учасниками якої є майстри петриківського розпису, бандуристи та представники ЗМІ, триватиме більше двох тижнів – з 4 по 20 червня.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Фонарь ПеРца с Хилтона  (07.06.13 11:14): Чёрный квадрат Малевича таки неПеРевершен никаким Петриком Расписным. Відповісти | З цитатою
простачка  (07.06.13 10:49): Молодцы...нашу страну должны все узнать и увидеть Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
боба  (07.06.13 09:51): носятся с этой Петриковкой як дурень со ступою. Не знают уже куда её прислонить. Ну цветочки горшочки полотенца картинки...ну и что? Делов куча Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті