Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
11:39

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Напередодні Дня Перемоги в Павлограді відбувся Вечір памяті

|«« «« »» »»|

Солдати, чиї імена викарбувані на обелісках Великої Вітчизняної війни, були у більшості ще зовсім юними. «Вони зробили свій вирішальний вибір на захист рідної землі і поклали своє життя для цього», - сказав керівник регіону Дмитро Колєсніков під час Вечору пам’яті у Павлограді та закликав молодь регіону пам’ятати про те, що нинішні ветерани пережили в юнацькі роки.

Губернатор Дмитро Колєсніков наголосив, що сьогодні молодь Дніпропетровщини має широкі можливості для освіти, розвитку та самореалізації. Їх ровесники у 1941-1945 роках відвойовували країну в окопах, працювали в тилу, пережили голод та жахи війни. «Памятайте, яку ціну сплатили ветерани та воїни Великої Вітчизняної війни за наше життя», - сказав Дмитро Колєсніков, звертаючись до молоді під час Вечору пам’яті у Павлограді.

Керівник регіону зазначив, що щороку в цей травневий день ми віддаємо данину пам'яті та поваги людям, завдяки героїзму яких ми сьогодні живемо під мирним небом. Ми пам'ятаємо про подвиги солдатів і офіцерів, підпільників і партизанів, трудівників тилу. «Низький уклін фронтовикам за героїзм на ратному полі, за мужність і самовідданість. Вони показали всьому світу незламну силу волі і прагнення до Перемоги», - наголосив Дмитро Колєсніков.

Керівник регіону Дмитро Колєсніков нагадав, що ветерани Павлограду вписали особливу сторінку в історію Великої Перемоги. Окупація міста тривала більше 2-х років - з 11 жовтня 1941 р. по 18 вересня 1943 р. Але жителі Павлограда хоробро і рішуче вели боротьбу із загарбниками, у Павлограді активно діяло антифашистське підпілля. Саме в Павлограді в лютому 1943 року почалося єдине на всій Україні масштабне антифашистське повстання. Підпільникам за підтримки 35-ї гвардійської стрілецької дивізії вдалося звільнити місто від ворога на 5 днів. Остаточне звільнення міста відбулося 18 вересня 1943 року.

Як повідомив Дмитро Колєсніков, до Дня Перемоги 2689 ветеранів війни, що мешкають в Павлограді, отримали одноразову матеріальну допомогу на загальну суму понад 1 млн грн. У 2013 році заплановано провести капітальний ремонт помешкань п’яти ветеранів Великої Вітчизняної війни. Протягом року 34 ветеранам війни буде надана матеріальна допомога. 100 ветеранів війни будуть забезпечені путівками для санаторно-курортного лікування. Ветерани Великої Вітчизняної отримають 41 направлення на виготовлення протезно-ортопедичних виробів (за I квартал видано 5 одиниць реабілітаційної техніки та 20 направлень).

8 травня, напередодні свята Великої Перемоги в центрі Павлограду відбувся Вечір пам’яті, в якому взяли участь численні мешканці шахтарського міста, в тому числі молодь. Факельна хода та театралізоване дійство пройшло на честь Великої Перемоги. Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул, голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков та народний депутат України Артур Мартовицький на знак пам’яті та шани ветеранів Великої Вітчизняної війни пройшли у святковій ході. Олександр Вілкул та Дмитро Колєсніков разом з учасниками урочистостей поклав квіти до Вічного вогню та вшанували пам’ять наших героїчних співвітчизників, що загинули під час Великої Вітчизняної війни, хвилиною мовчання. Пролунав військовий салют – 15 пострілів на честь Великої Перемоги.

З 2010 по 2012 рік інваліди Великої Вітчизняної війни отримали від держави 825 квартир. У 2013 році ще 220 інвалідів війни переїдуть в нові квартири», - сказав Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул.

«Це багаторічна традиція вшанування героїв Великої Вітчизняної війни. Щороку цю урочисту ходу проводить громада Павлограда на честь своїх дідів і прадідів, які визволили нашу країну і Європу від фашистських загарбників. І сьогодні ми перебуваємо в цій колоні, щоб показати – ми пам’ятаємо і пишаємося нашими героями, зберігаємо правдиву історію нашого народу», - сказав Олександр Вілкул.

У цьому році павлоградці відзначатимуть 70-ліття визволення свого рідного міста від фашистських загарбників. Тож за завданням Віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула наразі проходить підготовка до проведення урочистих заходів з цієї нагоди.

2013 рік пройде також під знаком 70-ї річниці Битви за Дніпро, з якої почалося остаточне звільнення України від фашистських загарбників. До цього ювілею в Дніпропетровській області будуть реалізовані масштабні проекти. Так, в районі житлового масиву «Червоний камінь» в Дніпропетровську буде закладена Алея Героїв. Також буде проведена масштабна воєнно-історична реконструкція форсування Дніпра в 1943 році. У ній візьмуть участь більше 1000 учасників, буде задіяна справжня бойова техніка часів Великої Вітчизняної війни.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Ирония Судьбы  (10.05.13 19:29): И сегодня мы находимся в этой колонне, чтобы п о к а з а т ь - мы помним и гордимся нашими героями, сохраняем правдивую историю нашего народа », - сказал Александр Вилкул. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Профессия - репортёр  (10.05.13 19:27): Масштаб реконструкции 1: 10 000. Интересно, при реконструкции форсирования тоже утопнет половина личного состава и будут ли чернорубашечники, на вооружении которых были кирпичи? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті