Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 15 травня 2024
21:11

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Мери міст Дніпропетровщини пройшли стажування у Баварії

Мери міст Дніпропетровщини пройшли стажування у Баварії
На Дніпропетровщині другий рік триває реалізація спільного проекту Дніпропетровської обласної ради та Фонду Ганса Зайделя «Сталий розвиток малих міст Дніпропетровської області».

Проект спрямований на оптимізацію системи управління малих міст і селищ міського типу Дніпропетровської області та застосування європейського досвіду муніципального розвитку, напрацьованого містами землі Баварія (Німеччина).

- Цей спільний проект дуже важливий для нашої області. Його мета на місцевому рівні полягає в наданні малим містам та селищам Дніпропетровської області допомоги в спроможності до сталого розвитку через активізацію участі громадян у розвитку місцевого самоврядування шляхом започаткування місцевих ініціатив та втілення проектів розвитку місцевого самоврядування на відповідних територіях, використовуючи німецький досвід залучення громадськості до участі у суспільних ініціативах. Оволодіння інструментами планування розвитку територій, залучення інвестицій, надання муніципальних послуг, запровадження європейських стандартів в управлінні містом є обов'язком кожного, хто взяв на себе владні повноваження, - зауважує Євген Удод.

Даний проект розрахований на 2013-2014 роки. Протягом цього часу заплановано проведення змістовно та тематично пов'язаних між собою семінарів, практичних заходів з різноманітних питань місцевого розвитку. На семінарах керівники малих міст та селищ Дніпропетровського регіону навчаються оптимізації стратегій розвитку міст, застосуванню інструментів залучення інвестицій, впровадженню енергозберігаючих технологій, інструментів нового публічного адміністрування та розвитку дієвої демократії з метою сталого розвитку громади.

- Забезпечення сталого розвитку регіонів покладено в основу Програми економічних реформ на 2010-2014 роки Президента України Віктора Януковича, - підкреслив Євген Удод. - В ході реалізації нашого проекту передбачається напрацювання у його учасників вміння поєднувати різноманітні інтереси та ресурси, ефективно їх використовувати, залучати сучасні технології, моделювати варіанти розвитку та обирати оптимальні – тобто, діяти системно, - говорить голова обласної ради.

В ході зустрічі обговорено теми семінарів на 2013 рік, подальші перспективи реалізації спільних проектів між Дніпропетровщиною та Федеральної землею Баварія (Німеччина), досягнення та перспективи в справі обміну досвідом. В рамках «круглого столу» також підбиті підсумки поїздки учасників Проекту до німецького міста Регенсбург.

- У міських та селищних голів Дніпропетровщини є не лише зацікавленість у перейманні корисного німецького досвіду, а й існує безпосередня потреба у отриманні нових знань і навичок, - наголошує Євген Удод. - Обласна влада буде усіляко сприяти організаційному забезпеченню Проекту, здійснювати моніторинг його реалізації та враховувати майбутні розробки стратегій розвитку малих міст і селищ під час формування відповідних обласних програм.

Gorod.dp.ua на Facebook.


123  (13.03.13 19:01): Мэры городов Днепропетровщины прошли стажировку по выпиванию элитных сортов пива в Баварии Відповісти | З цитатою
спичка  (13.03.13 17:48): Мэр Никополя не выпущенный за границу из-за долгов, тоже посетил Германию ??? Відповісти | З цитатою
Капут  (13.03.13 12:27): Интересно, какой такой опыт и знания перенимают украинские меры?
Как требовать на базаре у предпринимателей на немецком - бабка хальт, яйко-млеко дафай!
Відповісти | З цитатою
Не МЭРзость!  (13.03.13 11:53): Шоб я так ЖИЛ!!! Відповісти | З цитатою
Cварной  (13.03.13 01:09): чему могут научиться мэры городов, в которых отсутствует муниципальный общетсвенный транспорт, дороги отсутствуют, вместо тротуаров - ямы и лужи и всюду бегают бездомные собаки, все окраины завалены мусором, чему "мэры" эти могут научиться в Баварии, самом богатом регионе Германии, пронизанном автобанами и скоростными железными дорогами? вы сначала научитесь хотя бы половину денег бюджетных не разворовывать, ямы летом латать,а не в ноября, да мусорники убирать, потм думате где бы еще чему-то поучиться Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
фашист  (13.03.13 00:31): Я,Я,дасиш фантастиш! Відповісти | З цитатою
Н-й  (12.03.13 21:22): Г-ль "Украина"?Столы готовы к подаче явств,скатерти -белые,только где у этих слушателей удода хотя бы блокноты или диктофон?Жрать пришли!Да.и удод,не птичка певчая,двух слов связать не в состоянии... Відповісти | З цитатою
Погоняло "Прохвесорский доцент  (12.03.13 19:41): Проект: "Урезание бюджета и максимально-эффективное использование человеческих ресурсов при ограничено-минимальных затратах".

Для Чайников: "Отмывание денег в самых неотмываемых делах"
Відповісти | З цитатою
Никак нет  (12.03.13 17:42): Каждый мэр ездил исключительно за "свои" деньги. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
а  (12.03.13 17:38): что общего между Баварией и Днепропетровщиной ? кроме как наличие немецкого автопрома на наших дорогах в десятки раз превышающего такового в Баварии ? Так бы и написали что Удодец решил отдохнуть и все, при этом использовал народные деньги. Відповісти | З цитатою
1 2
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті