Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 17 июня 2024
22:39

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Управлении канала «Днепр-Донбасс» подготовлен ряд мероприятий ко дню воды

В Управлении канала «Днепр-Донбасс» подготовлен ряд мероприятий ко дню воды
В Управлінні каналу «Дніпро-Донбас» (УКДД, Дніпродзержинськ) підготовлено низку заходів до Дня води, що відзначається 22 березня. Про це інформагентству «Придніпров’я» повідомив заступник директора УКДД Микола Буц.

Заходи традиційно спрямовані на проведення роз’яснювальної роботи у формі семінарів, лекцій, звернень щодо економії споживання питної води.

Водогосподарський комплекс каналу «Дніпро–Донбас», підпорядкований Держводагентству України, здійснює перекидання частини водних ресурсів річки Дніпро для забезпечення маловодних регіонів (для більш ніж 1,5 млн мешканців Харкова, Лозової, Первомайського і Харківської області) дніпровською водою в обсягах 60 млн кубометрів на рік та проводить санітарні попуски води до річки Сіверський Донець.

Водні ресурси каналу Дніпро–Донбас складаються з обсягів води на 12 підйомах каналу і на скидній дільниці. Загальний обсяг водних ресурсів каналу при повному заповненні всіх ємкостей складає 475,8 млн кубометрів, з них корисний обсяг складає 396,4 млн кубометрів. Споруди каналу, електро-гідромеханічне обладнання на всіх насосних станціях підготовлене до подачі води на питні та комунально-побутові потреби міст в обсягу 688 млн кубометрів дніпровської води (згідно з проектом) та для зрошення полів, садів. Дніпровська вода насосними станціями каналу подавалася споживачам з 1983 року. За цей період понад 1,5 млн мешканців отримали 2,09 млрд кубометрів дніпровської води.

В Управлінні каналу проводиться щорічна робота з висвітлення звернень і пояснень місцевому населенню про раціональне використання водних ресурсів, про дотримання вимог стосовно санітарної охорони каналу, про зменшення кількості добрив і пестицидів на полях біля річок, про недопущення влаштування літніх таборів для худоби та інше.

Довідка: Управління експлуатації каналу „Дніпро-Донбас” створене 3 вересня 1976 року. Головний офіс підприємства розміщено в Дніпродзержинську, де знаходилася база будівництва каналу. Канал «Дніпро-Донбас» працює в компенсаційному режимі, забезпечуючи водою населення, промислових споживачів і сільськогосподарських споживачів (зрошення територій Дніпропетровської, Полтавської, Харківської областей). Загальна довжина каналу — 263 км. Обсяги споживання води коливаються від 91 млн кубометрів до 196 млн кубометрів залежно від водності року.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі на Фабра жінка потрапила під колеса Toyota Land Cruiser (9)

•  У МОЗ заявили, що українці зловживають сіллю: проблема у хлібові (9)

•  У Дніпрі на Калнишевського мікроавтобус Mercedes на переході збив жінку з собакою (8)

•  До Дніпра вже прибула партія з 9 останніх трамваїв із Німеччини (7)

•  Монастирський острів: ідеальний відпочинок у серці Дніпра (7)

•  Сильна злива та гроза. Як Дніпро впорався з черговим циклоном (7)

•  У Дніпрі відремонтували аварійні дерев'яні сходи до мосту на Монастирський острів: прохід відкрито (6)

•  Кабмін змінив правила перевірки водіїв на стан сп'яніння (6)

•  Знаменитий дніпровський мандрівник Сергій Гордієнко зібрався у новий європейський похід (5)

•  Автівку повністю зім'яло: у Дніпрі на Набережній Заводській Lexus вилетів з дороги та врізався в білборд, водія та пасажирку ушпиталили (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн в месяц – минимальная зарплата с апреля 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте