Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 05 октября 2024
11:18

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Евгений Удод: "В следующем году перед нами стоят масштабные задачи"

Евгений Удод:
28 грудня голова обласної ради Євген Удод, за участю голови обласної держадміністрації Олександра Вілкула, провів розширену нараду, присвячену обговоренню питань, що виносяться на розгляд чергової четвертої сесії.

Відкриваючи нараду, Євген Удод коротко ознайомив депутатів із підсумками соціально-економічного розвитку регіону за 2010 рік. За словами керівника представницької гілки влади регіону, темпи зростання виробництва, як в цілому по промисловості, так і в металургійному комплексі, машинобудуванні та видобувній промисловості перевищують середні по Україні. Область є національним лідером з подолання економічної кризи, зі зростання економіки, залучення інвестицій, за рівнем доходів місцевих бюджетів у розрахунку на одного жителя регіону та за обсягом інвестицій в основний капітал. Вперше за останні 5 років майже на 66 млн. грн. зменшена заборгованість з виплати заробітної плати. Середньомісячна заробітна плата по області зросла на 23,8%, а середній розмір пенсій – на 11,6%.

- Ураховуючи підсумки 2010 року, - зауважив голова обласної ради, - в наступному році перед нами стоять масштабні завдання: стабільний економічний розвиток, спрямований на підвищення стандартів життя кожного мешканця області; реалізація пріоритетних інвестиційних проектів, залучення іноземних інвестицій тощо.

Олександр Вілкул закликав голів постійних комісій уважно і відповідально поставитися до обговорення статей та прийняття обласного бюджету. За словами очільника виконавчої гілки влади регіону, перед депутатами стоїть серйозне завдання – прийняти головний фінансовий документ і тим самим забезпечити виконання намічених завдань і заходів.

Детально з прогнозними показниками програми соціально-економічного та культурного розвитку області на 2011 рік голів постійних комісій та керівників фракцій обласної ради ознайомив начальник головного управління економіки облдержадміністрації Сергій Двоєносенко.

Він зауважив, що, зважаючи на той факт, що у більшості галузей господарського комплексу та сферах діяльності намітилася стійка тенденція щодо зростання економічного і соціального розвитку області, очікується стійка динаміка росту усіх показників.

Зокрема, на думку головного економіста регіону, очікується зростання обсягів зовнішньоторговельного обороту на 39,2% більше ніж у поточному році, зростання інвестицій в основний капітал – до 5%, зростання середньомісячної заробітної плати на 23,8% тощо.

Відповідно до проекту програми соціально-економічного розвитку Дніпропетровщини, заплановано численні заходи, спрямовані на зростання доходів населення та конкурентоспроможності регіональної економіки, підвищення ефективності енергоспоживання, реалізацію пріоритетних інвестиційних проектів, розв’язання екологічних проблем, надійне функціонування систем життєзабезпечення населення, підвищення якості соціальних послуг. Усі ці та інші напрямки входять до головних пріоритетів економічного і соціального розвитку Дніпропетровщини.

Що стосується проекту обласного бюджету на наступний рік, начальник головного фінансового управління облдержадміністрації Станіслав Молоков зауважив, що прогнозні показники дохідної частини обласного бюджету на 2011 рік визначені на підставі опрацювання основних прогнозних показників економічного і соціального розвиту області. Надходження до загального і спеціального фондів обласного бюджету на наступний рік прогнозуються в обсязі 1млрд. 908, 2 млн. грн. Що стосується видаткової частини обласного бюджету, вона матиме переважно соціальну спрямованість.

Доповідач детально охарактеризував основні напрямки обласного бюджету, які фінансуватимуться у наступному році, та попросив депутатів підтримати проект головного фінансового документу регіону в ході обговорення на пленарному засіданні сесії облради.

Депутати отримали кваліфіковані відповіді на свої запитання та продовжили роботу над проектами рішень у постійних комісіях.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Kir  (04.01.11 11:36): День ото дня растет процент жиров у масле! Ответить | С цитатой
1111  (30.12.10 23:59): Руcланъ и Λюдмила

О, витязь! Въ сонмѣ длинныхъ лѣтъ
Мнѣ думать времени хватало;
Не откажи мнѣ въ просьбѣ малой,
Народу передай совѣтъ:

«Пока не вникнетъ Россіянинъ,
Что врагъ ему не царь, не баринъ,
Не воръ и не аристократъ,
Не зарубежный попечитель,
Не дымный городъ, не село,
Но жидовское мурло.

Пока онъ это не осилитъ
И на словахъ, и на дѣлахъ,
Томиться матери-Россіи
Въ международныхъ кандалахъ!..»
Ответить | С цитатой
любознательный  (30.12.10 01:23): Включит ли Удод в свои грандиозные планы такую задачу: Растолковать начальнику "Днепроводоканала", что его обезьянье подражание полтавским изобретателям слишком дурно пахнет. У Корженко явно не хватает собственной смекалки. Блокировать канализацию в многоквартирных домах - идиотизм необратимый! Мэр Днепропетровска эту инициативу водоканальщиков, видимо поддерживает, иначе Корженко попал бы под сокращение 91 сотрудника горисполкома в первую очередь. Увы. Ответить | С цитатой
Ас  (29.12.10 07:57): Достали масштабные задачи. А можно просто спокойно выполнять свои обязанности? Ответить | С цитатой
владимирович  (28.12.10 21:31): кто связан с бюджетом знает что идет обрезание никакого роста и главное цифр нет Ответить | С цитатой
Тля  (28.12.10 21:18): Кто знает кто он такой. ? Это не из бывших ментов. Которые были в спец службе Ответить | С цитатой
den  (28.12.10 20:16): Стесняюсь спросить : сколько тонн клевера от каждой курицы-несушки будет засыпано в инкубаторы после обмолота зяби?
P.S.: [Удод]- Эх вы, неблагодарные! А я цельное лето, цельное лето: утром покос, вечером надои, то корова опоросится, то куры понеслись… А тут вишня взошла! Свекла заколосилась!.. Пашешь, как трактор… А ежели дождь во время усушки, а?
Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
34  (28.12.10 19:54): Информация позитивная, радует. Горожанам еще интересно знать, сколько у нас забирают в Киев и что нам оставляют (в %, конкрет. числах и в сравнении с периодом Тимошенко правлением). Ответить | С цитатой
REX  (28.12.10 19:47): намолотить еще больше бабла-главная залача Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворов мноковартирных домов запланировали отремонтировать в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте