Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 05 октября 2024
13:19

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Днепродзержинские мастера художественной ковки изготовили экспонат для ялтинской «Поляны сказок»

Днепродзержинские мастера художественной ковки изготовили экспонат для ялтинской «Поляны сказок»
Дніпродзержинські майстри художнього ковальства студії «SeAL» Сергій Крупій та Олександр Зеленов виготовили на замовлення ялтинської «Поляни казок» унікальний експонат – ковану скульптуру казкового Троля для алеї «Королівство кривих дзеркал».

Про це інформагентству «Придніпров’я» повідомили у Дніпродзержинській художній майстерні-студії «SeAL».

Виріб художнього ковальства «Троль на троні» завершить алею з 12 кованих дзеркал, які теж були виготовлені дніпродзержинськими майстрами для «Поляни казок» та встановлені влітку цього року. Вся нова унікальна скульптурна композиція має вагу понад 600 кг з постаментом, троном, фігурою Троля (більше 2 метрів), щитами зі схрещеними сокирами та орнаментом виноградних лоз.

Виконано композицію у готичному стилі з чорного металу, тонованого під мідь та золото.

Висота композиції у зібраному вигляді становить 3,5 метри.

За словами художників-ковалів, складність роботи полягала і в тому, що це перша робота майстрів, виконана без каркасу і повністю розбірна.

На те, щоб зібрати композицію на місці встановлення, художникам знадобиться цілий день.

Коване оформлення настільки сподобалося керівництву «Поляни казок» та гостям, що дніпродзержинські художники-ковалі вже отримали нове замовлення, над яким розпочнуть роботу у найближчий час.

Поки що суть художнього проекту вони не розголошують, відомо лише, що чергова кована композиція буде встановлена на вхідній групі «Поляни казок».

Довідка: Творча майстерня художнього ковальства «SeAL» створена у Дніпродзержинську у 2004 році, учасниця міжнародних, всеукраїнських, обласних конкурсів та виставкових заходів.
Gorod.dp.ua на Facebook.


патриот днепродзержинска  (17.12.10 21:51): А для своего города, в парке, сделать пару-тройку скульптур слабо? Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн финансовой помощи для полиции Горсовет выделил в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте