Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 05 октября 2024
14:14

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Утверждена нормативная денежная оценка земель города

Утверждена нормативная денежная оценка земель города
15 грудня на пленарному засіданні другої сесії Дніпродзержинської міської ради 6-го скликання затверджено нормативну грошову оцінку земель міста.

Як стало відомо інформагентству «Придніпров’я», рішення прийнято більшістю – 42-ма голосами депутатів після майже годинного обговорення. Нормативна грошова оцінка земель міста не затверджувалася міською радою попереднього скликання з 2008 року (виносилася на розгляд 13-и сесій) з висуненням низки вимог: проведення додаткової експертизи оцінки земель, перенесення розгляду питання для детальнішого обґрунтування, врахування ризиків виникнення неплатоспроможності суб’єктів господарювання, лобіювання непогодження з новою оцінкою з боку потужних промислових підприємств.

Отже, Дніпродзержинськ до цього часу залишався єдиним в області містом, де не було затверджено нову нормативну грошову оцінку земель.

На нинішній сесії більшістю депутатів затверджено технічну документацію з нормативної грошової оцінки земель міста на рівні запропонованої у 2008 році, запровадити її в дію вирішено з 1 липня 2011 року.

Застосування базової вартості 1 кв. метра земель міста у розмірі 202,37 грн для визначення плати за землю відбуватиметься теж з 1 липня 2011 року.

Землекористувачам, відповідно до рішення сесії, належить одержати в Управлінні Держкомзему в Дніпродзержинську довідки про визначення нормативної грошової оцінки ділянок, які знаходяться в їхньому користуванні (власності) та надати їх до Управління земельних відносин міської ради. Управлінню земельних відносин міськради доручено підготувати протягом двох місяців проект рішення міської ради про затвердження фіксованих ставок для визначення розміру орендної плати за землю.

Довідка: Загальний фонд міського бюджету Дніпродзержинська формується за рахунок 67,2% від загального обсягу податку з доходів фізичних осіб, 75% фіксованого податку від заняття підприємницькою діяльністю, 75% плати за землю, податку на прибуток підприємств комунальної власності, плати за оренду майна, місцевих зборів та інших надходжень.
Діюча нормативна грошова оцінка земель Дніпродзержинська була прийнята у 1998 році. Наразі розмір нормативної грошової оцінки становить 92 грн за 1 кв. метр.
На розробку технічної документації з розрахунку нормативної грошової оцінку земель, яка чинна протягом одного року, з міського бюджету витрачено близько 700 тис. грн. За інформацією Головного фінансового управління міської ради, недовиконання міського бюджету 2009 року склало 32 млн грн, з яких понад 26,4 млн грн не отримані за рахунок плати за землю.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет просуществовала газета Днепр вечерний в бумажном формате

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте