Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 07 октября 2024
10:17

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Внешнее независимое оценивание завершается!

2:47 / 12.37 Mb
Майже 29 з половиною тисячі колишніх школярів різних років склали тести з історії, математики, мови та літератури. Перші підсумки тестувань на Дніпропетровщіні вже підведені.

Тестування працює, результати непогані. Лише 31 вигнали за списування і телефони, 350 людей не пройшли тестування, бо не мали документів чи спізнилися. Щодо ж тенденції покращення, власне, знань абітурієнтів, говорити складно, хоча і цифри кажуть самі за себе.

“Тема, про яку сьогодні можна говорити гордо — це люди, які склали на 200 балів. Дніпропетровська область показала 75 найвищих результатів — це 4 місце по Україні. З англійської мови в нас 3 200-бальника, з біології — 2, історія України — 9, математика — 46 — це третій результат по Україні, українська мова та література — 8, фізика — 4, французька мова — 1, хімія — 2”, каже директор Дніпропетровського регіонального центру оцінювання якості освіти, Марина Горбенко-Хвастунова.

Тестування 2010 має ще й інші заслуги: воно довело теорему, що вгадати відповідь на питання неможливо, тут на коні лише ті, хто має справжні знання, а не усмішку фортуни. До речі, тим, хто намагався оминути фейсконтроль на тестуванні також не пощастило. Брати, сини чи будь-хто, намагаючись скласти тест за родича, непоміченими не залишилися. На щастя, таких відчайдух по області багато не знайшлося.

Дніпропетровщина майже без зауважень склала зовнішне незалежне оцінювання. Явка людей склала 87 %.

2 липня пройшли додаткові сесії оцінювання знань, потрапити сюди можна з не дуже приємних причин. Як-то хвороба чи смерть близьких родичів. Є, звичайно, і більш приємна причина — участь у спортивних змаганнях. Щоправда, таких біля 12 гімназії Дніпропетровська у п`ятницю не було, більшість із тих, хто чекає випробувань з історії України, хворіли під час першого туру, та в цьому переважно знаходять позитивний бік.

“Більше часу, щоб підготуватися було. Використовував на повну”, каже Кирило. Катерина додає: “Чесно, що пощастить не дуже думаю про це, хоча і більше часу біло підготуватися, хвилююся дуже”.

Складати з усіма, чи окремо для них немає значення. Кажуть, тут головне знання, а не скільки людей сидить поруч. Розраховують сьогодні на високі бали, принаймні, не гірші, ніж за попередні тести. А їх вважають непоганими — нижче прохідного нема.

“Нормально — 155-147”, каже Денис. “Англійська 156, українська — 149, географія — 156 також”, каже Кирило. “Англійська найгірше — 131, а решта — 160”, каже Катерина.

Gorod.dp.ua на Facebook.


vivera222  (06.07.10 09:02): Сто процентов, ни когда не думал, что Историю знаю лучше, чем математику))) реально пальцем в небо))) Ответить | С цитатой
777  (04.07.10 19:41): Угу, знакомая учитель по истории за голову взялась когда увидела задания и ответы. Ей и в голову не могло прийти что будут такие задания на логику. Учили-то даты и события... Точно что пальцем в небо или вероятность удачи... Ответить | С цитатой
Прикололась  (04.07.10 16:21): "Тестування 2010 має ще й інші заслуги: воно довело теорему, що вгадати відповідь на питання неможливо, тут на коні лише ті, хто має справжні знання, а не усмішку фортуни."
Именно поэтому я,не зная по истории ни одной даты, никогда не открывая этот скучный учебник,написала ее лучше,чем мой парень,который всю жизнь учил историю,и для которого она была самым интересным предметом в школе.
Не смешите нас.Да,лично,меня такая система устраивает,потому что я могу написать ту же математику,которую не знаю,на проходной бал,только угадав ответы,и поступить на психолога.Потому что без математики туда не берут.а вот за людей,которые реально учат эти предметы,а потом здают их на вшивые 140 баллов,мне обидно.
Ответить | С цитатой
Абитуриент  (03.07.10 14:43): Не возможно, ну да))) Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварийных детских и тренажерных площадок планируется отремонтировать в 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте