Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 07 октября 2024
11:20

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Состоялся митинг-реквием памяти жертв трамвайной трагедии 1996 года

Состоялся митинг-реквием памяти жертв трамвайной трагедии 1996 года
2 липня у Дніпродзержинську до 14-ї річниці трамвайної трагедії, в якій загинуло 34 людини, постраждало 119 людей, відбувся жалобний мітинг з покладанням квітів до меморіалу пам’яті жертв трамвайної трагедії та церковна панахида.

Про це інформагентству „Придніпров’я” повідомила начальник управління соціального захисту населення Дніпродзержинської міської ради Людмила Верещак. Мітинг пройшов за участі міського голови Дніпродзержинська Ярослава Корчевського, депутатів міської та районних у місті рад, родичів загиблих, громадськості міста.

Аварія трамваю на маршруті №6 сталася 2 липня 1996 року близько 17-ї години (час пік), коли на крутому схилі вулиці Чапаєва у трамвая відмовили гальма, і на високій швидкості вагон з пасажирами врізався в бетонне огородження на вул. Ленінградській (нині проспект Аношкіна).
Наступного дня, 3 липня 1996 року, в Дніпродзержинську був оголошений п’ятиденний траур, в Україні було відмінено офіційний прийом на державному рівні, що мав проходити на честь прийняття нової Конституції незалежної держави. У відставку пішов мер Дніпродзержинська Сергій Шершньов.
Рух за трамвайним маршрутом №6 було закрито. Для постраждалих у трамвайній аварії встановлено пільги.

Довідка: Меморіал пам’яті жертв трамвайної трагедії у Дніпродзержинську встановлено в сквері на проспекті Аношкіна у 2001 році у вигляді зігнутих трамвайний рейок. Автору меморіалу, скульптору Гарніку Хачатряну була поставлена вимога використати замість рейок і невисокої кам’яної стіни м’який матеріал для безпеки напруженого автомобільного руху через перехрестя вулиці Чапаєва на дільниці значного схилу та проспекту Аношкіна.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет дворцу культуры «Шинник»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте