Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 07 октября 2024
17:22

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Статистика: самооценка состояния здоровья населением области

Статистика: самооценка состояния здоровья населением области
Отримана під час вибіркового опитування інформація про стан здоров’я населення має важливе значення, враховуючи фактор, що не всі хворі мали змогу звернутися до лікаря, і дані про їх захворювання не могли бути враховані медичними установами.

За даними вибіркового опитування, проведеного Головним управлінням статистики у Дніпропетровській області у жовтні 2009р., частка домогосподарств, в яких хто-небудь потребував медичної допомоги, придбання ліків чи медичного приладдя, становила на Дніпропетровщині 98,9%, у цілому в Україні – 97,1%.

Дев’ять з десяти опитаних осіб області повідомили, що зверталися за медичною допомогою. Майже всі з них (98,6%) зверталися до поліклініки, 24,1% – до стоматолога у державній медичній установі, 5,1% – користувалися послугами швидкої допомоги, 3,7% – послугами приватного стоматолога, 1,7% – відвідали платну медичну установу або приватного лікаря; біля 1% громадян користувалися послугами екстрасенса, знахаря, народного цілителя, гомеопата тощо, а 0,1% – сімейного лікаря у поліклініці.

З тих опитаних, які зверталися до лікаря протягом останніх 12 місяців, 53,8% пов’язують цей візит з необхідністю проходження профілактичного огляду, 45,1% – з хворобою або проблемою зі здоров’ям, 0,5% – нещасним випадком чи травмою, 0,4% – необхідністю поновлення рецептів, 0,2% – для отримання листа-довідки, документа, сертифіката тощо.

Незважаючи на високий рівень захворюваності в області, про який свідчать як показники статистичних звітів, так і результати вибіркових опитувань, частина населення продовжує негативно відноситись до лікування у стаціонарі. За підсумками обстеження у 2009р., відмовились від госпіталізації члени 75 тис. домогосподарств Дніпропетровщини, і всі – виключно через високу вартість.

Через недостатнє забезпечення пацієнтів стаціонарів усім необхідним мешканці області, які перебували на стаціонарному лікуванні, були змушені брати з собою до лікарні: медикаменти – 80,4%, їжу – 76,7%, постільну білизну – 59,8% хворих. Не брав нічого з перерахованого майже кожен десятий з пацієнтів.

Підсумки опитування свідчать про оптимістичні тенденції в оцінці населенням стану свого здоров’я як на Дніпропетровщині, так і в Україні в цілому. Оцінили стан свого здоров’я як добрий 48,6% респондентів, як задовільний – трохи менше – 42,4%, а на погане самопочуття вказали 9% опитаних в області. В Україні такі ж пропорції – найбільше громадян з добрим самопочуттям – 45,4%, задовільним – 44,2% та поганим – 10,4%. За останні дев’ять років частка громадян, що почуваються добре, зросла на 24 в.п. в області та на 21,5 в.п. – в Україні.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Иван Николаевич  (15.06.10 15:53): Лечился в кардиологии 11 больнице. Вёл палату заведующий отделением. Еле живой я оттуда уполз. Я не мог материально вызвать к себе внимание. Но, благодаря "Больничной кассе" вызвал интерес... выписали необходимое лекарство и... заменили снотворным. Как узнал после- оно было для меня, как яд. Когда выписали, не было сил на выяснения. Теперь к врачам ходить боюсь. Ответить | С цитатой
julia  (15.06.10 10:35): Водила на консультацию нейрохирурга в б.Мечникова племянницу ...о ужас...пришлось сдать талончик...и взять к другому врачу...первый врач был явно с \"бодуна\" и не в адеквате...Неужели в областной больнице нет фейс-контроля,я уже не говорю о профессионализме...а многие люди ,приехавшие издалека все-таки у него \"проконсультировались\", правда выходили со странными лицами, и даже в слезах...Так что приходиться опасаться нашей медицины и смотреть в оба... Ответить | С цитатой
qq  (15.06.10 10:10): mama гомеопат - это тот же \"знахарь\", \"целитель\" - и прочий разводящий...

Подумайте сами какое лекарственное действие оказывает разведенный в 2000000 раствор какого то яда (т.е. существует немалый шанс того, что в препарате не содержится не одной молекулы активного вещества).
Ответить | С цитатой
Julia  (15.06.10 09:59): Наши поликлиники ,и стационары тоже, производят жалкое впечатление...Занимаюсь самолечением... Ответить | С цитатой
mama  (15.06.10 07:52): Как можно ставить гомеопата вместе с целителями и знахарами! Там работают лекарства, а там совсем другое - самовнушение. Возмутимо и непростительно...((( Кроме того гомеопатию продают в аптеках, а знахарей нет!! Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет дворцу культуры «Шинник»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте