Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вт, 08 октября 2024
01:27

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

«ТЕЛЬНЮК: Сестры» презентуют СОНМО

«ТЕЛЬНЮК: Сестры» презентуют СОНМО
12 травня заслужені артистки України Леся та Галина Тельнюк (проект «ТЕЛЬНЮК: Сестри») вперше у Дніпропетровську в межах туру Україною презентують нову концертну программу СОНМО.

Початок концерту – о 20:00 (Кафе ПроJazz – вул. Рогальова, 12б)

Таємнича назва «СОНМО» провокує сьогодні відкрити вишукану музику, елегантну поезію, натхненну емоцію…

Це 11 нових рок-балад від поетично-музичного гурту «ТЕЛЬНЮК: Сестри», що на ново відкривають емоційну складову музики й поезії, які взаємодоповнюють один одного. Музика Лесі Тельнюк визвучує поетичну сповідь Галі Тельнюк, викрешує зі слів емоцію, що народжена з болю й краси, любові й безкомпромісності, відчуття самоти в гомінкому світі сучасності й власного співзвуччя з перехожим…

Альбом «СОНМО» - це також музична співпраця звукорежисера Костянтина Костенка з київської студії звукозапису «КОМОРА» та Джефом Аленом (Jeff Allen) - власником лондонської студії «Sensible Music».

Дует «Сестри Тельнюк» як професійний колектив сформувався в 1986 році. Критика квалiфiкує творчiсть артисток як «ковток свiжого повiтря», «лiки вiд розпачу», «мiстерiю слова й музики. Справдi, вони мало не єдинi з-помiж вiтчизняних виконавцiв використовують тiльки справжню поезiю i виступають винятково «наживо» (як в акустицi так i у електронiцi), дотримуючись найвищих фахових вимог. В їхньому репертуарі є філософські балади, романси, фольк-рокові композиції, ескізи, акапелла, пісні з елементами медитативної мело-декламації, джаз-року та trip-hop.

Дует «Сестри Тельнюк» працює і з академічними музикантами (струнний квартет державного радіо України), використовує різні національно-етнічні інструменти: сопілки, дримба, перкусія.

У 1997 у творчій співпраці з видатним англійським гітаристом Міком Тейлором (екс «Ролінг Стоунс») було записано пісню-блюз «Моє марне кохання». Цікаво, що цей блюз звучить українською мовою з колоритним звучанням бандури.

Яскрава творчість дуету «Сестри Тельнюк» у 1998 році була відзначена премією ім. Василя Стуса за внесок у розвиток української культури.

У 2000-2001 роках відбулася перша спроба творчої співпраці з театром. У Львівському драматичному театрі імені Марії Заньковецької, було поставлено виставу «У.Б.Н.» . Режисер – Мирослав Гринишин, автор тексту – Галина Тельнюк, автор музики до вистави – Леся Тельнюк. Драма «У.Б.Н.» стала культурним явищем, з успіхом пройшла містами України.

Нові, оригінальні ідей пов’язують Галю та Лесю з відомим українським бандуристом, сучасним майстром з виготовлення бандур – Романом Гриньківим. Вже цього року планується завершення Романом роботи над новою, надсучасною бандурою, яка буде, як сподіваються, окрасою інструментарію сестер Тельнюк.

У своїх закордонних турне сестри спілкуються з багатьма відомими людьми. Це і творчі зустрічі, і спільні виступи та проекти з різними музикантами, артистами - як американцями, канадійцями, так і українцями. Серед них найяскравіші: Василь Попадюк – скрипаль (Канада, Україна), Юліан Китастий – бандурист (Америка).

Gorod.dp.ua на Facebook.


пуй  (13.05.10 16:46): клуши Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
долгожителя проживает в Днепропетровской области. 47 женщин и 7 мужчин, отметивших свое 100-летие.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте