Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 28 апреля 2024
23:24

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

У місті з’явиться вулиця імені Олександра Макарова

12 вересня в Дніпропетровську вулицю Більшовицьку буде перейменовано на вулицю імені Олександра Макарова на честь 100-річчя із дня народження двічі Героя Соціалістичної Праці Олександра Макарова, котрий жив і працював у Дніпропетровську. Таке рішення ухвалили депутати Дніпропетровської міської ради на сесії, що відбулася 30 серпня.

Як стало відомо інформагентству «Придніпров’я», із відповідним зверненням до міської ради звернулися колективи Державного підприємства «Виробниче об’єднання «Південний машинобудівний завод» ім. Олександра Макарова та Державного конструкторського бюро «Південне» ім. Михайла Янгеля.

Під час обговорення з перейменування вулиці депутати сперечалися з приводу того, яку ж саме із прилеглих до підприємств вулиць назвати на честь видатного конструктора: Робочу, Криворізьку або Більшовицьку. У решті-решт, 78 депутатів вирішили задовольнити побажання колективів підприємств і проголосували за перейменування вулиці Більшовицької. Щоправда, рішення було сформульоване наступним чином: спочатку скасовується колишнє рішення про присвоєння вулиці назви «Більшовицька» і відразу присвоюється назва «імені Олександра Макарова», адже згідно з рішенням міської ради позаминулого скликання на перейменування вулиць у Дніпропетровську накладено мораторій — через намагання національно-демократичних сил перейменувати вулиці, що носять імена видатних комуністичних діячів.

Також депутати ухвалили рішення про благоустрій вулиці Більшовицької, адже, за їх словами, буде соромно занедбану і неосвітлену вулицю називати на честь видатного дніпропетровця.

Після того, як Дніпропетровська міська рада 30 вересня ухвалила рішення перейменувати вулицю Більшовицьку на вулицю імені Олександра Макарова на честь 100-річчя із дня народження двічі Героя Соціалістичної Праці Олександра Макарова, жителі вулиці та підприємства і організації, чиї офіси розташовані на цій вулиці, не стикнуться із проблемами, пов’язаними із перереєстрацією документів — прописки та установчої документації. Про це інформагентству «Придніпров’я» заявив міський голова Дніпропетровська Іван Куліченко.

«Ми намагатимемося зі всіма попрацювати, аби це питання пройшло цивілізовано, тому що Олександр Максимович — це легенда Радянського Союзу, слава Дніпропетровщини, тому мені б хотілося, щоб навіть нарікань на його ім’я не було. Ми все зробимо, щоб все було в порядку», — заявив Іван Куліченко.

За словами міського голови, міська влада має письмове підтвердження від органів міліції, що всі дії, пов’язані із перепропискою громадян, будуть безоплатними.

«Що стосується підприємств, то питання перереєстрації їх документів були обговорені із бюро технічної інвентаризації, реєстраційним центром, і вони отримали команду виконати цю роботу у явочному порядку, тобто примусово організації не будуть зобов’язані перереєстровувати документацію», — запевнив Іван Куліченко.
Gorod.dp.ua на Facebook.


Патріот 87  (01.09.06 23:23): tini (01.09.2006):
Звичайно проблем вистачає у місті. Куди не підеш, крізь все треба реформувати та систематично змінювати підхід до справи. Але також перш за все у нас повинні ці вулиці мати назви,які відповідають нинішній ситуації в Україні. Ну відреконструюють вулицю Леніна, але вона буде називатись Леніна і неприємний осад на душі багатьох людей залишиться.
Звичайно одразу все не перейменують, але я вважаю 5-10 вулиць на рік було б нормально і непроблематично, паралельно вирішуя нагальні проблеми міста.
Ответить | С цитатой
vladislav  (01.09.06 22:47): Ytohnite ( tini ) , hto vu podrazymevaete ? - etimi slovami [ kruwa i fyndament ] , kotorue oheni vajnu dlia dama . Ответить | С цитатой
tini  (01.09.06 21:24): vladislav, тут собираются люди разных взглядов и убеждений, но не быдло.
Матом идите с друзьями разговаривать
Ребята, господа, товарища, граждане. Да МОЖНО это переименовывать - но надо ли это делать СРОЧНО? Других проблем нет? Вы читаете - что я пишу? Что наше руководство делает ВИДИМОСТЬ работы. И НИЧЕГО не делает для граждан, кроме того, что сейчас усложнит жизнь многим. Они ж даже не отремонтируют эту улицу! Да поймите, что крыша или фундамент дома (которых сейчас у нашей страны - нет!) важнее, чем то, в какой цвет дверь покрашена - красный, оранжевый или голубой.
Ну так яснее? Так вы со мной согласны?
Ответить | С цитатой
Патріот 87  (01.09.06 17:52): tini (01.09.2006):

Ви знаєте, гроші завжди можуть знайтись, аби була політична воля. А то вони роблячи вигляд патріотів нічого не роблять мовляв грошей немає, а самі за 2 трактори купляють собі ділянки в Орловщині і будують там маєточки за державні кошти.
Я готовий ходити рік-два,якщо перейменують вулиці,але їх треба перейменовувати,як це зробили в західних та центральних областях, та в Києві. І що у них хтось незадоволений? Всі нормально до цього віднеслись. А пам'ятник Леніну обов'язково треба демонтувати як і пам'ятник Петровському. Не мають права кати в незалежній Україні таку честь, щоб на честь них називали вулиці та ставили пам'ятники дорогі.
Ответить | С цитатой
sergei israel  (01.09.06 17:28): nu esli vas ne volnuet bol proshlix pokolenei-eto vasha problema menya ona volnuet/
v germaniu vashix babushek ugnali nemzi a ne ruskie ,kak v slu4ae moego deda.
pri 4em sdes rukovodyashie posti-ne vse rukovodit mogut ,ne vsem eto nado.
a to 4to gasudarstvo davalo eto kanuri v xrushovkax -4to bi takie kak vi vspominali ix s blagodarnostiu.

pro u4obu v vuzax besplatnuu nenado-ona takaya besplatnaya kak sir v mishelovke -da i kotiruetsya k sojaleniu neo4en-spasibo korupzii ,dedeshu sovetskix vremion i nravov/
zenu sebe nabivat na rastoyanii 3000km kak to glupo a vot glyadet na lenina ejednevno xodit po ulize karla marksa i klari zetkin eto uje vopros moralnii ob etom i razgovor
Ответить | С цитатой
tini  (01.09.06 16:22): To sergei israel - Да угомонитесь Вы уже? Сначала вообще не в тему начинаете рассказывать о бедах ваших дедов, к которым Вы не имели никакого отношения. У меня тоже бабушка и дедушка были угнаны в Германию, после чего на родине долго отчитывались в КГБ (да-да), и не могли получить никакой мало-мальски руководящей работы - пошли на завод. Рассказываю Вам, просто чтоб вы замолчали. Ни я, ни Вы не имеем никакого отношения к их боли, проблемам, страхам.Мы можем их только выслушать. Это их жизнь. А Вы пытаетесь себе цену подороже набить за счет их судьбы. У Вас судьба, друг мой, получше - вы родились тут в таком же роддоме как и все мы, и наши с вами родители заплатили за это копейки. Мы пошли в школу и гроши потратили на учебники - это максимум. И квартиры наши бабушки-дедушки ксати получили от государства. А если б Вы не уехали - Вы б и в ВУЗе получали В\О бесплатно или на коммерческом отделении за цены гораздо ниже чем в Европе.
У меня цинизм здоровый, а у Вас больное воображение
Ответить | С цитатой
me  (01.09.06 13:34): Интересно, что за мараторий и сколько это еще продлится?
Вместо того чтоб переименовать и забыть уже, как это сделали в
нормальных городах, мы до сих пор еще живем среди остатков коммунизма. И главную "достопримечательность" Днепропетровска - ленина - тоже нужно скорей убрать. лучше бы лавочек там поставили.
Ответить | С цитатой
sergei israel  (01.09.06 12:34): тини- а ваш цинизм по отношению к словам патриота только и показывает ваше безучастие к тому что происходит вокруг вас-единственое что вас похоже пугает это полная анархия-а так вы наверно прекрасно бы себя чуствовали при режиме сталина и берии-ведь руководители то они были хорошии в плане лидерских качеств-а то что жрать не было и все стучали друг на друга так это издержки системы-печально то что такие люди как патриот должны будут ждать ещё лет 20 пока последние остатки советской наменклатуры уйдут из власти. Ответить | С цитатой
sergei israel  (01.09.06 12:29): повторю ещё раз-то что строили во время советов некуда не денеш-тм более что строили дома и всё остальное -абы как-только бы люди уж совсем не озверели.
так что никакого жедания слышать названия улиц в честь советских деятелей у меня нет-а то что старшее покаление называет -порядком, спокойной жизнью и другими словами про совок, так ведь в скандинавии тоже порядок и уровень жизни а всё это без милионных жертв и лишёного нормальных благ народа.
а страну строить надо с идеей-тем более что забыть то что было при советах совсем не грех-те у которых этой идеи нет этого не поймут и никогда себя не будут чуствовать полноправными гражданами своей страны.
я буду чи подростком уехал -что меня очень печалит -но настанет то время когда и я смогу вернутся и работать на пользу державы
Ответить | С цитатой
Dmytro  (01.09.06 09:28): На мій погляд, треба і місту, і вулицям повернути ІСТОРИЧНІ назви. Якщо місто було засновано як Катеринослав, то воно повинно бути Катеринославом. Якщо вулиця була побудована і названа Більшовицькою, то хай і залишається. А на честь Макарова можна назвати нову улицю. Ответить | С цитатой
1 2 3
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (15)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (15)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (14)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (10)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. новых деревьев высадят на Днепропетровщине

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте