Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 06 октября 2024
16:25

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Облдержадміністрація домовляється з «Дніпрообленерго» про реструктуризацію боргів Аульського водогону, який підпорядкований обласній раді

Дніпропетровська облдержадміністрація домовляється з керівництвом ВАТ «Енергопостачальна компанія «Дніпрообленерго» про реструктуризацію боргів Аульського районного водопровідного господарства — структурного підрозділу дніпропетровського обласного державного комунального підприємства «Облводоканал», яке підпорядковане обласній раді. Про це повідомив перший заступник голови дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Перов на засіданні обласної комісії з питань техногенної та екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке 29 листопада відбулося в Головному управлінні МНС України в Дніпропетровській області.

Олександр Перов повідомив, що через несплати і борги за спожиту електроенергію, керівництво «Дніпрообленерго» вимушене вживати заходів з відключення комунальних підприємств-боржників від електропостачання, внаслідок чого страждають люди, більшість з яких справно сплачують за отриману електроенергію, воду та теплопостачання. Тому, за ініціативою керівництва Дніпропетровської облдержадміністрації, відбулося засідання обласної комісії з питань техногенної та екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому було досягнуто домовленість, що до 6 грудня «Дніпрообленерго» не буде відключати комунальні підприємства-боржники.

«Ми сподіваємося, що за той час, який залишився, ми зможемо знайти рішення, зможемо вирішити питання про реструктуризацію боргу і про проплати, які необхідно робити для того, щоб не було проблем ані у Обленерго, ані, у першу чергу, у населення», — заявив Олександр Перов. Як стало відомо на засіданні, найбільшим постачальником питної води в Дніпропетровській області, і найбільшим боржником компанії «Дніпрообленерго» є Аульський водогін. Його заборгованість за спожиту електроенергію за 2005 рік становить 29 млн грн, тому, за словами виконувача обов’язки генерального директора ВАТ «Енергопостачальна компанія «Дніпрообленерго» Андрія Мартинюка, якщо до 6 грудня підприємство не розрахується за електроенергію, або не затвердить з керівництвом компанії графік погашення заборгованості, Аульський водогін буде відключено від електропостачання в передбаченому законом порядку. На запитання інформагентства «Придніпров’я», чому Аульський водогін не сплачує за спожиту електроенергію, Олександр Перов відповів, що «тут багато проблем, треба додатково вивчити ситуацію».

«Ви чули, що на 29 мільйонів накопичилося боргів, там були певні проблеми, пов’язані зі зміною керівництва, але треба розуміти, що це обласне комунальне підприємство, яким керує обласна рада. Тому втручатися в економічну діяльність в цього підприємства облдержадміністрація просто не може», — зазначив Олександр Перов.

Однак, за його словами, до 6 грудня обладміністрація чекати не буде, і не дивлячись на те, що керує Аульським водогоном обласна рада, за ініціативою облдержадміністрації відбулася зустріч з керівництвом підприємства, дане доручення про складання графіку погашення заборгованості, і якщо графік буде виконуватися, проблем не буде.

Як повідомляло інформагентство «Придніпров’я», 28 листопада ВАТ «Енергопостачальна компанія «Дніпрообленерго» через заборгованість за спожиту електроенергію знеструмило три комунальні підприємства області — комунальне підприємство «Виробниче управління водоканалізаційного господарства» (м. Новомосковськ), комунальне підприємство «Марганецьке виробниче управління водоканалізаційного господарства» та міське комунальне підприємство «Нікопольтеплоенерго». За даними прес-служби «Дніпрообленерго», загальна сума заборгованості цих підприємств за спожиту електроенергію станом на 1 листопада 2005 року склала понад 10 млн грн, причому, два з них — комунальне підприємство «Виробниче управління водоканалізаційного господарства» (м. Новомосковськ) і міське комунальне підприємство «Нікопольтеплоенерго» — мають нульовий рівень розрахунків за жовтень.
Gorod.dp.ua на Facebook.


Іван Куліченко  (02.12.05 16:03): : Да здравствует анархия ! Ответить | С цитатой
A  (02.12.05 11:31): предлагаю обесточивать не все предприятие, а только административные корпуса ;))) Ответить | С цитатой
fuf  (02.12.05 07:04): Ага, теперь и без воды будем, Атлично. Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн в месяц – минимальная зарплата с апреля 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте