Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 05 октября 2024
10:19

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Близько 70-ти музеїв подали заявки на участь у першому Всеукраїнському музейному фестивалі

Близько 70-ти музеїв України подали заявки на участь у першому Всеукраїнському музейному фестивалі, який відбудеться у Дніпропетровську з 7 по 12 листопада 2005 року. Про це розповіла в інтерв’ю інформагентству «Придніпров’я» директор Дніпропетровського державного історичного музею ім. Д.І.Яворницького Надія Капустіна.

За словами Надії Капустіної, музейний форум в обласному центрі, ініціатором проведення якого виступив Дніпропетровський історичний музей, розпочнеться 7 листопада — у день, коли виповнюється 150 років від дня народження академіка Д.І.Яворницького, — і обіцяє бути досить представницьким.

«Коли ми збирались його проводити, ми не очікували такої активності музеїв України. На сьогоднішній день майже 70 музеїв висловили своє бажання брати участь у цій події», — сказала Надія Капустіна.

За інформацією директора музею, зараз, коли організатори завершили приймати заявки на участь у фестивалі, прохання долучити до списків учасників продовжують надходити, адже майбутній форум музейних працівників, як сказала Надія Капустіна, — це «спілкування професіоналів і обмін досвідом».

У рамках фестивалю, окрім науково-практичної конференції, заплановано також створення музейної міні-експозиції: тут будуть представлені експонати із фондів 40-ка музеїв України. «Це унікальна можливість побачити різнобарв’я музейних колекцій, хай навіть у такому мініатюрному вигляді», — відзначила Надія Капустіна.

Крім того, як очікується, буде організовано виставку-презентацію спеціалізованих музейних видань, учасниками якої стануть понад 200 музеїв держави.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
лет со дня первой местной телевизионной передачи в Днепре

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте