Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 05 октября 2024
12:14

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

За останні 14 років розповсюдження сезонної алергії серед городян зросло майже в 4 рази

За даними медиків, за останні 14 років розповсюдження полінозу (сезонної алергії) серед городян зросло майже в 4 рази.

Пік захворювань традиційно припадає на останній місяць літа. Лише за серпень минулого року в тяжкому стані було госпіталізовано 236 осіб із симптомами різних алергічних захворювань. Зараз ситуація не покращилась. Ускладнює справу зростання площ рослин - алергенів, зокрема амброзії та лободи.

Алергія – слово, як кажуть, у всіх на слуху. Не кожного злякає діагноз поліноз, а от опинитися на лікарняному ліжку з бронхіальною астмою, алергічним ринітом чи дерматитом не дуже приємно. У Дніпропетровську ситуація погіршується через справжні “оазиси” амброзії та лободи, які окупували не тільки околиці, але й центральні вулиці міста. Торік до лікарень звернулися майже 8 тисяч чоловік, на диспансерному обліку перебувають більше двох тисяч осіб. На жаль, багато пацієнтів приходять уже із запущеними хворобами.

За прогнозами Європейської асоціації з алергії до 2015 року половина європейців страждатимуть на алергічні захворювання. На їх лікування та профілактику щороку витрачаються мільйони доларів. В Україні, на жаль, немає навіть власного інституту алергології, в більшості медичних вузів не створено профільних кафедр. Крім відсутності достатньої кількості кваліфікованих лікарів - алергологів лякає і низький рівень свідомості серед населення. Вкотре лікарі повторюють відому істину: краще запобігти, аніж лікувати.

Комунальники не в змозі власними силами боротися з насадженнями рослин - алергенів, традиційно не вистачає коштів, обладнання та людей. До того ж у період цвітіння цих рослин їх потрібно не косити, а викорчовувати. Медики наполягають: для досягнення результату до цієї справи повинен долучитися кожен.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
новых лифтов планируется установить в Днепре в 2024 году.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте