Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 06 октября 2024
16:23

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Центре современном культуры Днепра состоялась презентация нового журнала о нашем городе

|«« «« »» »»|

В этом центре прошел целый цикл мероприятий, посвященных нашему городу.

Проект «І я дивлюсь на близьке місто» стал своеобразным итогом работы Центра современной культуры Днепра за последние полгода. Главный акцент в этом проекте был сделан на нашем городе и перспективах его развития.

Особым событием стала презентация нового печатного журнала о Днепре «ПОМІЖ».

Об этом проекте в Центре современной культуры сообщили:

«Провели подію «І я дивлюсь на близьке місто».

У ній ми підбили підсумки нашої роботи за пів року.

Через різні формати говорили про як формуються зв'язки з нашими містами, ідентичність, культуру та вплив війни на нас.

Протягом дня можна було відвідати багато заходів:

— дискусії «Локальна ідентичність. Дніпро — транзитна чи контактна зона?», «Бути видимим та почутим. Як війна змінює культуру?», «Культурна інфраструктура міста: можливість чи тягар?»;

— презентацію друкованого журналу про Дніпро ПОМІЖ;

— поп-ап виставку та розмову за результатами резиденції «Уявне місто»;

— воркшопи для дітей «Артсвіт дітям» та перформанс художниці Ольги Марусин;

— кіноперформанс «Дніпро в бетоні»;

— виставу театру Нафта «Веселка на Салтівці»;

— виставки «Ніхто. Ніде. Ніколи. Далебі!» та «Земля під нігтями нагадує мені запечену кров».

Зараз ми все більше працюємо з локальними контекстами, тому ця подія була дуже важливою для всієї нашої команди. У ній ми спробували поміркувати, чим є дім, як нас формує навколишній простір, чому рідні місця стають такими важливими під час війни та як робити місце, в якому ти живеш, краще.

І ми побачили великий відгук від різних людей щодо цих тем. Будемо намагатися й надалі створювати майданчики для діалогу та розмов про Дніпро, аби робити місто кращим».

С новым журналом о Днепре с удовольствием ознакомилась известная исследовательница культурной жизни Днепра Ирина Семенчук, которая поделилась такими впечатлениями:

«Я в захваті від нового журналу про моє місто! І нехай він побудован трохи хаотично, головне, що він - своєрідне освідчення в коханні тих, для кого Дніпро - частинка серця.

В цьому першому випуску автори роблять спробу переосмислити історичний та культурний спадок Дніпра. Яким є наше місто, як ми його відчуваємо, з ним спілкуємось? Що об'єднує місто та його мешканців? Що означає жити в цьому місті? І як сенси вписують його в загальноукраїнський контекст.

Команда " Поміж" - браво!

Епіграфом до цього номеру взято маленький уривок з роману В. Домонтовича (Віктор Платонович Петров) " Без грунту". Він - ще одне освідчення в коханні нашому місту і він дарує потужний настрій для подальшого читання!!

На мій погляд, цей часопис спробував зафіксувати ауру сьогоднішнього Дніпра, бо завтра все вже буде іншим. Місто росте і змінюється. Змінюються наші погляди на багато речей.... Але залишається тільке одне – найголовніше. Це наша любов до цього міста!

Ще раз дякую всім причетним».

Фото Центра современной культуры и Ирины Семенчук

Gorod.dp.ua на Facebook.


???  (01.08.24 18:00): В СШ по укроязыку и литературе получал "твёрдую" четверку. Не без того, были и тройки, но и пятерки. Да и свободно могу общаться на державнiй. Но вот что значит " ПОМIЖ" - не знаю. Не розумiю. ((())) ??? Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте