Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
ср, 09 октября 2024
17:15

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Перетинайте межі: кросовер VS позашляховик. Що краще?

Перетинайте межі: кросовер VS позашляховик. Що краще?

Кросовери і позашляховики – два популярні типи автомобілів, кожен з яких має свої кардинальні переваги та поряд із ними й недоліки. Кросовери – більш універсальні авто, які добре підходять для повсякденного використання, тоді як позашляховики пропонують кращі можливості на бездоріжжі.

Тож сьогодні пропонуємо вашій увазі порівняння SUV та позашляховиків трьох відомих світових марок, а саме: Toyota, Nissan і Jeep.

  • Toyota RAV4 проти Highlander

Toyota RAV4 – яскравий представник кросоверного сімейства. Компактний розмір та ефективна система керування роблять його ідеальним автомобілем для міського середовища. Він має великий вибір силових агрегатів, включаючи бензинові, гібридні та плагін-гібридні двигуни, завдяки яким РАВ4 дозволяє економити пальне, забезпечуючи при цьому вражаючу продуктивність. Toyota RAV4 2.0 AWD пропонує широкий вибір функцій і опцій, включаючи систему безпеки Toyota Safety Sense 2.5+.

Супроти нього стоїть Toyota Highlander – більший, потужніший та розкішніший повнорозмірний позашляховик. На відміну від RAV4, у Хайлендера значно більший салон і багажник. Він також має потужніші мотори, включаючи 3,5-літровий V6 двигун. Highlander оснащено безліччю інноваційних технологій. 

Який краще?

Якщо ви шукаєте комфортний і універсальний автомобіль для повсякденного використання, Toyota RAV4 – відмінний вибір. Якщо ж вам потрібен більший позашляховик з потужнішими силовими агрегатами та розширеним функціоналом, Highlander – хороший варіант. Однак він дорожчий за RAV4.

  • Nissan X-Trail проти Patrol

Nissan X-Trail – SUV, який бере все найкраще з обох автомобільних світів: комфорт міської експлуатації та можливості для легкого бездоріжжя. Ніссан Х-Трейл буквально “дихає” сучасними системами безпеки і допомоги водієві, включно з Nissan Safety Shield 360.

Безліч вільного простору всередині та ефективність роблять його популярним серед тих, хто цінує зручність. Однак, якщо ви бажаєте більше пригод та здатностей долати складні маршрути, вас може вразити Patrol.

Nissan Patrol – позашляховик, який з легкістю долає будь-які дорожні труднощі. Потужний двигун та бездоганна прохідність роблять його ідеальним для екстремальних пригод та подорожей у важкодоступні місця. Проте великі розміри кузова можуть бути непрактичними для міського використання.

Який краще?

Nissan X-Trail і Nissan Patrol – два чудові автомобілі, кожен з яких має свої плюси і мінуси. Якщо ви шукаєте сімейний SUV для повсякденного використання, купуйте X-Trail. Але якщо вам хочеться потужніший автомобіль – вибирайте Patrol. 

  • Jeep Compass проти Jeep Wrangler

Jeep Compass – кросовер, який намагається привнести атмосферу пригод у міське середовище. Стильний дизайн та компактні розміри роблять його легким у керуванні містом, але в той же час йому не страшні й випробування бездоріжжям.

Супроти йому стоїть Jeep Wrangler – справжній легендарний позашляховик, який залишається вірним своєму роду. Агресивний характер та безкомпромісна здатність долати будь-які перешкоди роблять його вибором справжніх ентузіастів бездоріжжя.

Який краще?

Якщо ви хочете мати оригінальне сучасне авто з салону для щоденних поїздок, Compass – саме те, що треба. Якщо вам потрібен позашляховик для екстремального відпочинку, це однозначно має бути Wrangler. Однак він значно дорожчий, ніж Compass, і не пропонує такого ж комфорту або універсальності.

Вибираючи між кросоверами та позашляховиками, важливо враховувати свої потреби і стиль життя. Кросовери ідеально підходять для тих, хто шукає зручність та ефективність у міських умовах, тоді як позашляховики вражають своєю здатністю подолати найважчі перепони й запалюють атмосферою пригод.

У чому різниця між кросовером і позашляховиком?

Кросовери і позашляховики – найпопулярніші типи автомобілів сьогодення, які часто плутають один з одним. Хоча у них є багато спільних рис, між ними також є ряд важливих відмінностей. Серед яких:

  • Конструкція кузова

Паркетник має несучий кузов, тобто кузов автомобіля виготовлений як єдина конструкція з рамою. Позашляховик, з іншого боку, має рамну конструкцію. Це означає, що кузов автомобіля кріпиться до окремої рами.

  • Дорожній просвіт

Кросовери зазвичай мають кліренс від 150 до 200 мм, що дозволяє їм долати деякі нерівності на дорогах, але не підходить для серйозного бездоріжжя. У опонентів дорожній просвіт сягає 200 мм і більше. Так вони можуть долати більш складні перешкоди, такі як круті підйоми, глибокі ями і мул.

  • Кути в'їзду і з'їзду

Кути в'їзду і з'їзду визначають, як автомобіль може підніматися і спускатися з крутих схилів. У кросоверів цей показник сягає від 15 до 20 градусів. У позашляховиків – від 20 до 30 градусів. 

  • Двигун

SUV мають двигуни середньої потужності, які забезпечують приємне пересування по місту і легкому бездоріжжю. Позашляховики ж оснащено більш потужними моторами, які необхідні для подолання складних перешкод.

  • Підвіска

У кросоверів підвіска більш м’яка, у позашляховиків - жорсткіша, яка необхідна для стабільності на нерівних дорогах і бездоріжжі.

  • Цільове призначення

Паркетники призначені для комфортної їзди в умовах міського трафіку і грунтовим дорогам, позашляховики – для проходження екстремального бездоріжжя.

Який тип автомобіля вибрати: кросовер чи позашляховик?

Вибір між кросовером і позашляховиком залежить від ваших потреб і бюджету. Якщо ви шукаєте автомобіль, який буде комфортним для повсякденного використання у місті і при цьому матиме можливість виїхати на природу, то кросовер – хороший варіант. Якщо ж ви плануєте часто їздити по бездоріжжю, позашляховик буде більш надійним і комфортним вибором.

Чим кросовер виграє у позашляховика?

Кросовери мають ряд переваг над позашляховиками, які роблять їх популярним вибором:

  • Економічність. Кросовери зазвичай легші за позашляховики, як наслідок, вони економічніші у споживанні палива.

  • Ціна. SUV дешевші за позашляховики.

  • Маневреність. Паркетники є краще керованими, бо мають меншу вагу і коротшу колісну базу.

  • Низький центр ваги. Тобто кросовери менш схильні до перекидання, особливо на поворотах.

  • Малий рівень шуму в салоні, оскільки кросовери мають менший кузов.

Звичайно, у кросоверів є і деякі недоліки порівняно з позашляховиками. Однак для більшості людей переваги кросоверів переважають їх мінуси.

У підсумку, найкращий спосіб визначити, який автомобіль підходить саме вам, – спробувати обидва варіанти.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте