Містяни стривожені виявленими в харчовій солі добавками, які при нагріванні можуть стати небезпечними для людини.
Йдеться про фероціанід натрію (E535) та фероціанід калію (Е536). Деякі виробники додають їх у харчову сіль, щоб та не перетворювалася на грудки.
Ці добавки заборонені у низці країн як небезпечні для здоров'я людини.
Але мешканка Дніпра Ангеліна Малина виявила їх у складі харчової солі, яку купила в одному із супермаркетів міста. Прочитала склад продукту і жахнулася!
Своїми побоюваннями вона поділилася в групі Райончик:
«Завжди зверайте увагу на те що купуєте. Ось приклад... здавалося б "звичайна сіль"... ну що там такого може бути?
Е536 перестає бути безпечним при нагріванні. Якщо додати сіль з фероціанідом калію в гарячу страву, то виділяється синильна кислота - отрута для людини.
Ферроціанід натрію (E535) та фероціанід калію (Е536) – небезпечні добавки, використання яких у харчовій промисловості заборонено на території низки країн. У нас їх повсюдно додають у звичайну харчову сіль, як протилежні компоненти, які перешкоджають утворенню грудок».
Публікація викликала значний резонанс. Більшість городян пропонує купувати перевірену сіль від надійних виробників та ретельно вивчати склад продукту перед покупкою.
Фото – Ангеліна Малина.
![]() |
Gorod`ській дозор |
![]() |
Фоторепортажі та галереї |
![]() |
Відео |
![]() |
Інтерв`ю |
![]() |
Блоги |
Новини компаній | |
Повідомити новину! | |
![]() |
Погода |
![]() |
Архів новин |
Використання харчової добавки E 536 офіційно дозволено в Росії, Білорусі, країнах Євросоюзу, США. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1