Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 14 травня 2024
07:19

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Шахраї в онлайні: в яку пастку найчастіше минулоріч потрапляли мешканці області та що допоможе вберегтися від неї

Шахраї в онлайні: в яку пастку найчастіше минулоріч потрапляли мешканці області та що допоможе вберегтися від неї

У мережі все більше послуг, товарів та сервісів. Ними активно користуються мешканці області. Освоюють онлайн-простір й шахраї. Продумують схеми, аби ввести в оману довірливих користувачів.

«Минулого року тільки до нашого підрозділу надійшло понад 4 тисячи заяв та повідомлень про онлайн-шахрайство. Майже третину з них розкрили. Про підозру повідомлено більш ніж 250 особам. Обвинувальні акти щодо них скеровані до суду», – розказав начальник відділу обласного департаменту кіберполіції, полковник Андрій Авер’янов.

По решті справ триває розслідування. Деякі передали до інших регіонів. Мова про випадки, коли шахрай орудує не в тій області, де проживає чи подає заяву постраждалий.

Найчастіше ж у мережі мешканці Дніпропетровщини потрапляли у пастку недобросовісних продавців. Скаржилися, що так і не отримали оплачений товар.

«У таких ситуаціях треба звертатися із заявами до адміністрації сайту та поліції, – додав Андрій Авер'янов. – Не зайве й перевіряти вебресурс перш ніж купувати товар. Читати відгуки. І, звісно, сплачувати за покупку лише в разі її отримання».

Ще один вид шахрайства, що набирає обертів, – посилання, за якими начебто пропонують допомогу. Перейти за ними заохочують у месенджерах та телеграм-каналах. Робити цього, а тим більше вказувати свої персональні дані полковник поліції не радить.

Також рекомендує для розрахунків в онлайні використовувати окрему віртуальну картку, а не зарплатну чи пенсійну. Створити її можна через додатки фінансових установ. Це унеможливить доступ шахраїв до банківських рахунків і кредитних ресурсів людини.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Опасная Уловка  (13.01.24 11:16): Самая опасная уловка мошенников это то что на президентских выборах можно проголосовать "поприколу" или за "хотьпаржём" беспоследственно или даже с пользой для страны.
Будьте бдительны и не ведитесь на уловки мошенников.
Відповісти | З цитатою
Користуйтесь Ві.літі  (13.01.24 07:11): Користуйтесь ві.літі, на ві.літі шахраїв крім самої адміністрації та безпосередньо афільованої з нею певної группи шахраів більш немає до того ж якщо ви і самі не гребуєте шахрайством правила цього майданчику роблять можливими певні шахрайські схеми неможливі на майданчиках які працюють честно і у відповідності до законів України. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті