Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
05:16

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Такого не було понад 40 років: експерт розповів про причини аномальної зливи у Дніпрі

Такого не було понад 40 років: експерт розповів про причини аномальної зливи у Дніпрі

Ввечері, 27 липня, у Дніпрі та області стався погодний апокаліпсис. Раптово почалась аномальна злива з грозою, блискавкою, градом та шквальним вітром.

Про причини таких катаклізмів та прогноз на найближчий час, журналістам сайту «Наше Місто» розповів начальник Дніпропетровського регіонального центру з гідрометеорології Василь Гринчак.

За його словами, внаслідок проходження активного атмосферного фронту, який пов’язаний з циклоном, в Дніпропетровській області пройшли помірні, місцями значні дощі. Подекуди з градом.

«Метеостанція зафіксувала град діаметром 6 мм. Це небезпечне метеорологічне явище. Кількість опадів, що випала за цей період: 11мм – 18 мм – на заході області, 25мм – 44мм – у Дніпрі та на сході області. Місячна норма опадів – 49мм. Тобто під час вчорашньої негоди випала майже місячна норма опадів. За непідтвердженими даними, на гідропосту «Сухачівка», випало 53 мм опадів. Аномальну зливу супроводжувала гроза та шквальний вітер до 20м/с», – повідомив Василь Гринчак.


За словами Василя Гринчака, за багаторічний період спостережень, сильні зливи саме в липні у Дніпрі вже були.

«У 2000-му році за годину випало 38 мм опадів. Це вже вважається стихійним явищем. І посилення вітру до 30 м/с було зафіксовано у 1980 році. Найбільший за діаметром град був у 2000 році на заході дніпропетровської області – 30 мм», – повідомив начальник Дніпропетровського регіонального центру з гідрометеорології.

Також вчора ввечері спостерігались численні блискавки, які вкрили все небо над Дніпром та неабияк налякали мешканців.

«Причиною грозових розрядів могла стати різка зміна погодних умов. Різнополярні хмарні утворення стикаються між собою і виникає розряд. Вони були потужними, адже енергетика цих хмар була потужною», – пояснив Василь Гринчак.

За прогнозами метеорологів, сьогодні також очікуються дощі з грозами, посилення вітру. 29 липня опади будуть лише вночі, а вдень – без істотних опадів. Температура повітря поступово підвищуватиметься.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Игорь  (29.07.23 14:39): Грешим, поэтому Бог наказывает:войны, болезни, катаклизмы. Если не будем каяться, то дальше еще хуже будет. Відповісти | З цитатою
mandrik  (29.07.23 07:53): 28 июля 1977 забыли,вот это был потоп,мы как раз на пляже были на Воронцовке,тогда весь город плавал,Озерка в подземных переходах говорят люди погибли Відповісти | З цитатою
Друг  (28.07.23 19:10): А 6.06 был топольской оползень Відповісти | З цитатою
Citizen  (28.07.23 18:22): 07.07.1997 днем влупила мощная гроза с сильнейшим ливнем, на Плеханова / Владимира Великого под мостом машины плавали, да и в других местах тоже, много бед тогда наделал этот "дождик". Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті