Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 13 травня 2024
05:11

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині зареєстрували 5 випадків укусів отруйними гадюками

На Дніпропетровщині зареєстрували 5 випадків укусів отруйними гадюками
ілюстративне фото з відкритих джерел

Щороку жертвами отруйних змій стають десятки людей – переважно через власну необачність чи нерозважливість. З початку 2023 року вже п’ятеро мешканців Дніпропетровської області звернулися до медзакладів з укусами.

Як захистити себе, та що робити, якщо не вберіглися, у програмі «Шах і мат» на телеканалі «Відкритий» розповіли еколог Вадим Манюк та завідувач відділення лікування гострих отруєнь одного з медичних закладів Дніпра Олександр Михайленко.


«На Дніпропетровщині зустрічаються 8 видів змій. З них лише два – отруйні. Це гадюка звичайна та гадюка степова. Вони мають чорну зигзагоподібну смугу вздовж хребта. У місті гадюку побачити майже неможливо. Вони живуть у балках та соснових лісах», – розповів еколог.

Він запевнив, більшість змій в області – неотруйні.


«Щороку реєструємо до 30 випадків укусів гадюки. Цьогоріч вже п’ятеро мешканців звернулися до нашого відділення. Вони прибули у стані середньої тяжкості. Їм надали допомогу і виписали протягом тижня. Головне – приїхати до лікарні якнайшвидше», – зазначив завідувач відділення лікування гострих отруєнь.

У разі нападу змії потрібно промити місце укусу. Далі слід зняти усі предмети, які можуть перетискати кінцівку. Її бажано знерухоміти, адже найчастіше гадюки кусають в руки, інколи в ноги. Ні накладати джгут, ні припікати не можна. Це тільки нашкодить.

Більше інформації – у відео:

Gorod.dp.ua на Facebook.


Перехожий  (14.06.23 10:44): на "ілюстративному" фото як раз не отруйний водяний вуж Відповісти | З цитатою
Не "патриот" - не идиот  (13.06.23 17:54): К заголовку.
А что бывают неядовитые гадюки?
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті