Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 26 червня 2024
12:19

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Рятують вціліле майно, виносять уламки: як ліквідовують наслідки ракетної атаки по Підгородненській громаді

|«« «« »» »»|

Більшість ще й досі в шоці. Плачуть, телефонують рідним, шукають загублених домашніх тварин й документи. Намагаються врятувати хоч щось із вцілілого майна. Відрами виносять уламки скла, викидають понівечені віконні рами.

На місці ворожого «прильоту» у Підгородненській громаді триває ліквідація наслідків. Його відвідали віцепрем'єр-міністр України Ірина Верещук та начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Ірина Верещук наголосила, що зараз найперше питання: як буде надаватися компенсація за зруйноване житло. Додала, що сьогодні приїхала, щоб підтримати людей, місцеву і регіональну владу.

«Бачимо, що будинки, які не підлягають відновленню, треба буде зносити повністю. Люди втратили оселі. Це їхній біль. Звичайно, все, що потрібно на рівні області, робиться. Але, якщо буде потреба у державній допомозі, обов’язково надамо», – сказала Ірина Верещук.

Вона додала, що вчорашня трагедія ще раз підтверджує: ворог має відповісти з те, що він робить.

«Поговорили з людьми. Дізнались, яка допомога потрібна. Нікого не залишимо в біді. Працюють усі служби. Розгорнули гуманітарні місії благодійні організації. Поряд знаходиться місцева влада. Приймають звернення від мешканців постраждалих будинків», – зазначив очільник регіону Сергій Лисак.

Ледь не всі сусіди згадують загиблу дворічну Лізу. Кажуть, мала була веселою й життєрадісною дитиною. Разом із мамою вона знаходилася вдома, коли ворог поцілив ракетою на подвір’я будинку. Обидві опинилися під завалами.

На місце трагедії з роботи примчав батько дівчинки. Він несамовито кричав. Одразу ж кинувся допомагати рятувальникам. Спочатку з-під руїн дістали дружину та доправили до реанімації. Близько третьої ранку підняли вже бездиханне тіло донечки.

«Всього до ліквідації наслідків було залучено 85 рятувальників та 18 одиниць техніки. З-під завалів дістали 4 людини. Їх одразу доправили до лікарні. Пошуково-рятувальні роботи ускладнювалися тим, що виникли два осередки пожежі, які потрібно було ліквідовувати», – сказав начальник відділу зв'язків із ЗМІ та роботи з громадськістю ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області Сергій Ковтонюк.

Валентина Іванівна розповіла, що п’ять місяців тому поховала чоловіка. А тепер ось ще й без квартири залишилась. Каже, в момент вибуху була на кухні. На жінку впав холодильник й вона отримала сильні забої.

«Будь вони прокляті, ті рашисти! Я кричала про допомогу. Рятувальники й сусід допомогли вибратися. Нічого тепер немає. Крісло ось моє зелене на руїнах. З одягу – капці зятя, штани невістки, кофтина доньки», – зітхає Валентина Іванівна.

Дісталося також її кумі, пані Людмилі. Постраждала зізнається, сталося все дуже неочікувано.

«Я одна була в квартирі. Раптом як гухнуло. Хвилею мене викинуло із спальні аж у передпокій, вдарило по голові. Заклинило вхідні двері. Їх відкрили та витягли мене. Відвели в швидку, повезли в лікарню. Там надали допомогу. Голову зашивали й руку. Повернулася, а жити нема де. Все розбите…», – розповіла пані Людмила.

Ворожа атака по Підгородненській громаді сталась о пів на дев’яту вечора 3 червня. Постраждали 22 людини, з 5 – діти. Дворічна дівчинка загинула.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (16)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (12)

•  В Днепре на продажу выставили уникальный протезный завод (11)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (11)

•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (8)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (8)

•  Поліцейського, який брав участь у побитті ексвійськового у Дніпрі, звільнили – ЗМІ (8)

•  За час воєнного стану придбав майна на 350 000 доларів: на Дніпропетровщині судитимуть колишнього обласного воєнкома (8)

•  Вандали облюбували сквер Янгеля у Дніпрі (6)

•  У Дніпрі на Марії Лисиченко зіткнулись Toyota Land Cruiser та тролейбус №20: рух ускладнено (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті