Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 19 апреля 2024
02:49

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Понад сто родин переселенців отримали побутову техніку від Фонду Віктора Пінчука

Понад сто родин переселенців отримали побутову техніку від Фонду Віктора Пінчука

У травні 102 багатодітні родини та родини, в складі яких є особи з інвалідністю, отримали адресну допомогу від Фонду Віктора Пінчука.

Вимушеним переселенцям передали понад 170 одиниць базової побутової техніки, більше 20 ліжок, а також посуд, постільну білизну, дитячі візочки, милиці, підгузки та інші найбільш необхідні речі. Проект реалізується спільно з міжнародною благодійною ініціативою Ukraine Relief Fund.

Григорій Верба разом з дружиною та сином, що має інвалідність, виїхав з Авдіївки у березні минулого року. Наважились тікати через сильні обстріли “Градами” і ракетні атаки. Хотіли їхати машиною, але довелося залишити все, аби врятуватись. Із собою взяли лише пакунок з одягом і старенький комп’ютер. Думали, що невдовзі повернуться або хоча б заберуть нажите. Однак їхня квартира разом з кількома під’їздами будинку згоріли. Пожежа спалахнула після влучання фосфорним снарядом.

“Погоріли три під’їзди. Ми лишилися всього. На старості років стали бомжами. Фізично живі, але морально виснажені, зневірені… А зараз – сльози на очах, бо маємо підтримку і разом з нею надію на майбутнє”, – каже 70-річний Григорій.
Тепер у родини є власний холодильник, пральна машинка, елктроплита, інша техніка та предмети побуту – все необхідне, аби облаштуватись у Новомосковську.

Родина Арих виїхала з Великої Новосілки на Донеччини, коли в їхнє селище заходили російські танки. Під час обстрілів не ховались, адже 18-річний син Максим має ДЦП і швидко дійти до підвалу не може. Кажуть, рідний будинок ще й досі стоїть, проте без вікон, а все що було цінного – винесли. Зараз разом з іншою родиною сім’я орендує квартиру у Новомосковську, побутові умови скромні. Тепер мають холодильник, пральну машинку, новий посуд, а також ліжко та спеціальні палиці для сина.

“У нас є ходунки, але реабілітологи кажуть, що Максиму потрібно користуватись палицями – так він буде збільшувати навантаження на м’язи, тренуватиметься. Це допоможе зміцнити ходу, покращити координацію”, – каже пані Валентина, мама хлопця.

Своєю історією ділиться Олена Васюк. Її родина виїхала на Нікопольщину з Херсонської області. Згадує, їхати було страшно. Виїжджали колоною через Мелітополь і Запоріжжя, добирались три дні, весь час – під обстрілами. У якості допомоги родина отримала холодильник, газову плиту та два ліжка для дітей.

“Нас прихистили родичі. Люди допомогли хто чим міг, бо в рідному селі втратили все: господарство, землю, на якій працювали і яка нас годувала. У побуті не вистачало саме плити та холодильника, бо вже літо, але тепер маємо все необхідне”, – каже Олена.
Фонд Віктора Пінчука та міжнародна благодійна ініціатива Ukraine Relief Fund допомагають вимушеним переселенцям на Дніпропетровщині з осені минулого року. За цей час адресну допомогу у вигляді побутової техніки та предметів першої необхідності отримали майже півтисячі родин.











Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (11)

•  Мешканці Новокодацького району Дніпра активно долучилися до суботника на «Безіменній висоті» (11)

•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (11)

•  На Фестивальному причалі у Дніпрі відбувся автопробіг-зустріч ретро-машин «За весною» (9)

•  У Дніпрі відзначають День космонавтики (7)

•  У Дніпрі зник екскурсійний ретро-трамвай – у чому причина? (7)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (7)

•  Збитки на понад 7 млн грн: у заповіднику на Дніпропетровщині квадроциклами пошкодили унікальні піщані бархани (7)

•  На Дніпропетровщині відбувається пошукова операція 13-річної Марини Волошко (5)

•  У Дніпро повертається стародавня мумія! (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
новых региональных полигонов бытовых отходов будут построены в регионе к 2027 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте