Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 28 марта 2024
17:55

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре открыли грандиозную художественную выставку

|«« «« »» »»|

Областная ретроспективная выставка «Искусство Сичеславщины» посвящена 90-летию нашей области и 65-летию создания областной организации Союза художников.

Этой выставке предшествовал длительный отбор самых лучших работ художников Днепра и нашего региона. В итоге на экспозиции представлены десятки действительно самых талантливых и необычных картин.

Выставка была открыта вчера вечером в салоне Сичеславской организации НСХУ по Сичеславской Набережной, 11.

На открытии побывала арт-директор Днепровского Дома искусств Валентина Слобода и поделилась следующими впечатлениями:

«Мистецька Січеславщина.

Під такою назвою відбулося першого грудня відкриття ретроспективної виставки нашої обласної організації Національної спілки художників України. Подія зібрала у виставковій залі на Набережній художників-авторів, відданих і нових шанувальників їх творчості. Ретроспектива присвячена організаторами 90-річчю нашої області, а також 65-річчю заснування ДОНСХУ і відображає головні акценти у мистецькому доробку художньої спільноти нашого краю за останні роки.

В експозиції представлені творчі роботи художників які проживають в нашому краї: Кам’янському, Нікополі, Жовтих водах, Петриківці і, звичайно, у Дніпрі. Розмай мотивів і технік. Переглядаючи виставлені твори, а їх близько двохсот, відзначаєш знайомі, милуєшся новими і навіть відкриваєш для себе щось неочікуване у вже здавалося б знайомому стилі когось із авторів. А головне усвідомлюєш: як багато вкладено художниками натхнення і праці. Образна система виставки - виразна, навіть трошки мажорна і створює святковий настрій.

Є відчуття часу. Так, Василь Тевяшов привертає нашу увагу до портретів сьогоднішніх захисників України, зображених з готовністю захищати свою землю, з вірою в Перемогу в очах. Невидимі мости поєднують реальних героїв цих картин з узагальненим образом легендарного козака роботи Сергія Ісаєва, фольклорними ремінісценціями Тетяни Корольової-Павлової, пошуком свого «я» Анатолія Гармаша. Кольоровими акцентами Леонід Антонюк талановито передає свій настрій, викликаний сьогоднішніми подіями.

Пейзажі, яких багато представлено на виставці, наповнені романтикою мальовничої України і повертають нас до мирного часу. Як же не любити ці прекрасні соняхи (Іван Коваленко, Олександр Ярошенко), замріяні човни у річці (Григорій Чернета), широчінь виднокругу рідного краю (Олександр Кусенко), перший сніг (Ярослав Милосердний)!

Не змінюють обраній в останні роки складній техніці емалі Станіслав Юшков та Сергій Боровський. Їх дуже гарні роботи затримували погляди відвідувачів та спонукали фотографів зафіксувати та зберегти цю рукотворну красу.

Приємно, що до творчого доробку авторів Січеславщини доєднались зі своїми гідними творчими пошуками художники-переселенці Борис Романов (Сєвєродонецьк) та Олександр Бондаренко (Маріуполь).

Роботи двох Валентин: Валентини Дробиш та Валентини Лаушкіної –пластичні та виразні. Маленьким відкриттям для мене став пастозний живопис Аделіни Браганець, яку я знаю як художницю, що тяжіє до імпресіоністичної манери.

Яскраво, як власне і завжди, буяли панно петриківських майстрів, що вірно бережуть традиції декоративного малювання.

В цілому експозиція наповнена щирою любов’ю до рідної землі та до людей, щирою добротою, що впливають на емоційний стан глядача. Тож: українські музи не мовчать, хоч сьогодні і «говорять гармати».

Якщо говорити про 65-річчя заснування ДОНСХУ, то напевно така виставка, крім представлених творів, могла би включати і твори тих художників, які стояли біля витоків створення мистецького осередку, і тих, хто складав ще якісь два десятиліття тому її осердя. Вірю, що такий вернісаж – попереду, після Перемоги.

Виставка працюватиме до кінця січня 2023 року.

Знайдіть час, завітайте, не пожалкуєте!».

Фото Владимира Ожуга со страницы Валентины Слободы.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет просуществовала газета Днепр вечерний в бумажном формате

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте