Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 10 октября 2024
09:23

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепродзержинске прошла экологическая акция «Действовать! Не ждать!»

В Днепродзержинске прошла экологическая акция «Действовать! Не ждать!»
20 вересня у Дніпродзержинську пройшла екологічна акція «Діяти! Не чекати!» до 10-річчя заснування міської громадської екологічної організації «Голос природи».

У рамках акції активісти Дніпродзержинської міської громадської екологічної організації (ДГЕО) проінформували населення про підсумки діяльності «Голосу природи» за 10 років з роз'ясненнями важливості підтримки городянами громадського екологічного руху.

Впродовж 10 років ДГЕО активно вела діяльність з охорони Голубого озера (Єлизаветівський котлован), виступала проти створення у Дніпродзержинську нових небезпечних виробництв, сприяла впровадженню енергозберігаючих технологій у комунальному секторі, надавала широкого розголосу випадкам екологічних злочинів.

Найбільш успішними кампаніями «Голосу природи» були програмні заходи захисту Голубого озера, в рамках яких щорічно організується прибирання прибережних територій водоймища, виїзні контрольно-перевірочні заходи для виявлення природоохоронних порушень; кампанія «Ні виробництву монометіланіліну у Дніпродзержинську», у результаті якої було відмінене рішення про будівництво небезпечного виробництва не лише у місті, але і в інших регіонах України; кампанія «Зробимо Дніпродзержинськ радіоактивно безпечним містом», у рамках якої разом із міською владою ініційовано розробку нової державної програми (для ведення громадського контролю виконання програми «Голос природи» увійшов до складу спеціальної державної комісії).

«Сьогодні ми готуємо нові екологічні кампанії та акції, що спрямовані на скорочення екологічного впливу на навколишнє середовище підприємств-основних забруднювачів, сподіваємося на дієву підтримку громадськості, бо примусити промислові підприємства дотримуватися вимог природоохоронного законодавства можливо лише за умов активної участі городян в екологічній діяльності», — сказав Євген Колишевський.

Акцію «Голосу природи» підтримали музичні молодіжні групи Дніпродзержинська, Дніпропетровська, Москви, які провели концерт на відкритому майданчику міського парку.

Довідка: Дніпродзержинська громадська екологічна організація „Голос Природи” (ДГЕО) створена у 1999 році. Напрямки діяльності: інформування населення про актуальні природоохоронні проблеми і шляхи їх вирішення, залучення громадськості до природоохоронної діяльності.

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:



 

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн горожанам на восстановление жилья, пострадавшего от ракетных обстрелов, выплатил Днепр в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте