Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 13 червня 2024
05:52

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Лівому березі Дніпра реконструюють підстанцію для понад 34 тисячі клієнтів

На Лівому березі Дніпра реконструюють підстанцію для понад 34 тисячі клієнтів

ДТЕК Дніпровські електромережі завершує реконструкцію великої високовольтної електропідстанції «Кільцева Лівобережна» (КЛ) напругою 150 кВт, яка забезпечує електроенергією мешканців лівобережної частини міста, а також Слобожанського та Підгородного.

Вона є частиною проєкту модернізації електроінфраструктури Дніпра та області – «Велике оновлення мереж». Будівництво відвідав заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко, який ознайомився з ходом робіт, що виконуються на об'єкті.

Цього року ДТЕК інвестував в модернізацію підстанції «КЛ» у Дніпрі понад 21 млн грн, а також проводе велике оновлення ліній.

Для того, щоб підстанція «КЛ» працювала більш надійно та стабільно, тут замінили основний вузол – силовий трансформатор 150 кВ. Це великий агрегат висотою понад 6 метрів та вагою 86 тон. Трансформатор, що демонтували, вже вичерпав свій ресурс та не забезпечував можливість виконувати регулювання напруги при зміні навантажень. Новий дозволить підвищити надійність електропостачання, автоматично регулювати рівень напруги у мережі. І, як наслідок, доставлятиме якісну електроенергію кінцевим споживачам.

«Реконструкція цієї системоутворюючої підстанції дозволить забезпечити безперебійною та якісною напругою майже 35 тисяч абонентів: мешканців лівобережжя, промислові підприємства («Інтерпайп НТЗ» та інші). Стабільну високу потужність зможуть отримати також такі енергоємні проєкти, як індустріальний парк, що будується, та артоб'єкти Dnipro Light Flowers. Це один із важливих енергопроєктів «Великого оновлення мереж», який дозволяє модернізувати лінії та електрообладнання Дніпра відповідно до потреб його мешканців», – зазначив заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко.
На підстанції вже встановлено новий силовий трансформатор, оснащений сучасною системою автоматичного регулювання напруги. За заданим алгоритмом вона самостійно визначає коли необхідно підвищити, а коли опустити рівень напруги в мережі. Зараз йде налагодження автоматики та релейного захисту. Крім того, виконано будівництво абсолютно нових маслоприймачів та маслозбірників, які не дозволять трансформаторній оливі потрапити на грунт та виключають негативний вплив на навколишнє середовище. Також від повітряних ліній підстанції «КЛ» буде запитана нова електропідстанція першої категорії потужністю 16,5 МВт, яка забезпечить індустріальний парк та міські арт-об'єкти Dnipro Light Flowers безперебійною та якісною напругою.


Gorod.dp.ua на Facebook.


Ya  (10.11.21 15:52): «напряжением 150 кВт»
Дальше можно не читать…
Відповісти | З цитатою
Йяху Ейю  (09.11.21 17:25): Ай да молодцы за счёт граждан ах целый вонючий интерпайп обеспечили достаточной мощностью. Відповісти | З цитатою
security4  (09.11.21 16:10): Капец достижения! С какого перепугу власти города рекламируют достижения частной компании ДЭТЭК оплоченое нашими деньгами? Відповісти | З цитатою
Sopelman  (09.11.21 14:30): Исправьте, пожалуйста, ошибки в тексте: («Кольцевая Левобережная» (КЛ) напряжением 150 кВт).
Да, смотрю меценаты карлагановские начали просыпаться, наверное холодная зима нынче будет!
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Дніпра на 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті