Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
03:36

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі Центр сучасної культури відкриють онлайн

У Дніпрі  Центр сучасної культури відкриють онлайн

Незабаром у Дніпрі відкриється культурна інституція міжнародного рівня — Центр сучасної культури у Дніпрі.

Центр об'єднає вже відомі локальні культурні інституції — в історичній будівлі в центрі міста розташуються галереї, студії, художні майстерні, медіа лабораторія та інші простори.

З 10 по 24 жовтня в рамках відкриття тут проведуть декілька заходів: виступи гуртів, 3D mapping, лекції та кіноперформанс. До всіх івентів можна буде долучитися онлайн.

Відкриття Центру сучасної культури у Дніпрі організатори планували на осінь 2020 року. Проте через пандемію та карантин ремонт будівлі сповільнився і повноцінне відкриття в заплановані дати стало неможливим. Команда ініціаторів створення Центру вирішила не відмовлятися від планів і таки провести івенти до відкриття, але вже онлайн.

У жовтні в Центрі сучасної культури відбудеться:

— 3D mapping на будівлю, якій більше 100 років. Аудіовізуальне шоу, створене Kultura Medialna та компанією Expolight у співпраці з відомим аніматором Микитою Лиськовим та музикантами DZ'OB, покажуть на фасаді Центру сучасної культури — будинку 1902 року, що є пам'яткою архітектури місцевого значення.

— Лекції від українських експертів та експерток у сфері культури. Під час лекцій обговорюватимуть роль культури в розвитку міст, мистецтво та активізм в умовах змін, а також історію створення DCCC та плани на майбутнє. Лекційну програму реалізуємо разом з UA: ДНІПРО.

— Міжнародний форум для кураторів, менеджерів культури та експертів креативно-урбаністичних рухів з України та Європи. За участі європейської мережі культурних центрів Trans Europe Halles.

— Кіноперформанс: показ раритетного фільму «Нариси радянського міста» під саундтрек електроакустичного гурту DZ'OB. Фільм надано Національним центром Олександра Довженка.

— Виступи музичних гуртів, які розвивають та популяризують сучасну локальну музику, а також вже стали відомими далеко за межами Дніпра. Це EBM/synth-pop проєкт Kurs Valüt та крос-жанровий музичний гурт DZ'OB. Реалізуємо у співпраці з митцівнею Модуль.

«Для нас важливо розвивати і підтримувати місцеву сцену, створювати свій сильний культурний продукт, проте ми не обмежуємось локальним контекстом. Центр сучасної культури — це точка взаємодії та співпраці, тому ми запрошуємо також митців та експертів з інших країн. Таким чином ми провокуємо нові ідеї, неочікувані кооперації та проєкти, а також сприяємо постійному обміну досвідом. Ми розвиваємо локальне та діємо глобально», — розповідає один із ініціаторів створення Центру сучасної культури Андрій Палаш.
Відкриття Центру сучасної культури (Dnipro Center for Contemporary Culture або DCCC) — це важлива подія для міста та його культурного середовища. DCCC має стати тим місцем, яке підвищить привабливість Дніпра, сформує міжнародні зв’язки та утримуватиме творчу молодь. В DCCC вже встигли провести фестиваль нових медіа та аудіовізуального мистецтва «Конструкція», міжнародний форум для митців, дослідників та активістів Forum Regionum та міжнародну виставку учасників резиденції SWAP UK/Ukraine — «Порушники будуть виявлені?».

Центр сучасної культури у Дніпрі — культурна інституція міжнародного рівня, яка реалізується в Дніпрі. Це платформа для співробітництва з митцями та експертами, обміну досвідом та підтримки міської творчої спільноти, де поєднаються нові технології, медіа, сучасне мистецтво та неформальну освіту. Під одним дахом сконцентруються декілька публічних просторів: галерея, медіа-зона, сучасна бібліотека, коворкінг, івент-простір, лекторій, офіси для інших культурних інституцій, майстерні та кафе. Серед резидентів Центр сучасної культури — ГО «Культура Медіальна», галерея «Артсвіт», художня майстерня Ksi Prostir, «Альянс Франсез» у Дніпрі та Чеський Центр.

Усі івенти до відкриття Центру сучасної культури безкоштовні та доступні для перегляду онлайн.

Заходи реалізуються за підтримки Українського культурного фонду.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Это где?  (25.09.20 19:23): Какой адрес? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті