Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 28 марта 2024
17:02

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепровском Доме искусств сегодня открывают выставку памяти Михаила Пушного

В Днепровском Доме искусств сегодня открывают выставку памяти Михаила Пушного

Экспозиция будет насчитывать 80 лучших картин воспитанников художника-педагога и откроется в Доме искусств (ул. Философская, 23) сегодня, 19 ноября в 16 часов.

Выставка посвящается 90-летию мастера, который ушел из жизни в 1996 году.

Об этой выставке и представленных на ней работах директор Дома искусств Валентина Слобода сообщила следующее:

«Шановні друзі! Запрошуємо до Будинку мистецтв!

19 листопада о 16.00 у Дніпровському Будинку мистецтв (вул. Філософська, 23) відбудеться у рамках мистецького проекту «Вшанування визначних митців Дніпра» відкриття художньої виставки «Пам’яті Михайла Пушного», присвяченої 90-річчю від дня народження цього відомого українського художника.

Експозиція виставки створена із робіт художників, які навчалися в народній студії образотворчого мистецтва Палацу студентів, якою М.Пушний керував майже 25 років. Серед випускників студії багато обрали свою дорогу в образотворче мистецтво, продовжуючи справу свого вчителя.

На виставці можна побачити близько 80 робіт художників- випускників студії різних років: С.Боровського, А.Дерев’янка, В.Сосни, О.Фатєєва, В.Родіонова, В.Виборного, В.Старченка, І.Деркачова, О.Павловця, С.Бражника, В.Левіна, С.Сидорова, З.Азарової, Ю.Івашини та інших. Уже всьоме вдячні учні щороку проводять такі виставки, як уклін своєму наставнику. Відвідувачі зможуть побачити художні роботи у різних жанрах: натюрморт, портрет, пейзаж, графічні роботи, кераміку та акварельні замальовки.

Пушний Михайло Федорович – відома постать в історії образотворчого мистецтва нашого рідного міста. Народився на Алтаї у 1929 році. Після війни переїхав до Дніпропетровська, де навчався до 1949 року в художньому училищі у відомих художників М.Паніна та М.Погрібняка. У 1955 році закінчив Київський художній інститут (викладачі А.Шовкуненко і В.Пузирьков). Закінчивши інститут повернувся до Дніпропетровська і працював в художньому училищі, Дніпропетровському художньо-виробничому комбінаті. Брав активну участь в обласних, республіканських та всесоюзних виставках. Художник М.Пушний – майстер тематичної картини, портрету, натюрморту, працював в галузі станкового живопису.

У 1964 році Михайло Федорович організував та до 1988 року керував студією образотворчого мистецтва в Палаці студентів ім.Ю.Гагаріна. Роботи майстра неодноразово експонувались за кордоном. Для Дніпропетровського історичного музею виконав батальну композицію «Подвиг льотчиків», на аукціоні «Корнерс» була представлена картина художника «Днепропетровск. Речной порт».

Помер художник у 1996 році у Дніпропетровську».

Выставка будет открыта до 12 декабря. Вход – свободный!



Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:


Лара  (19.11.19 16:13): Я знаю дочку Михаила Федоровича, она очень хороший человек и замечательный врач. Здоровья Вам Наталья Михаловна! Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн в месяц – минимальная зарплата с апреля 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте