Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
ср, 17 апреля 2024
01:16

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

«Спілка підприємців малих, середніх і приватизованих підприємств України» звернулася із петицією до Президента України через порушення на ринку зовнішньої реклами

«Спілка підприємців малих, середніх і приватизованих підприємств України» звернулася із петицією до Президента України через порушення на ринку зовнішньої реклами

Вчора, на офіційному інтернет-представництві Президента України П. О. Порошенко Спілкою було зареєстровано Петицію з вимогою застосування Президентом України права вето на Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про рекламу» щодо використання окремих елементів благоустрою та контактної мережі при здійсненні рекламної діяльності» (№3454) від 03.07.2018.

Причиною застосування вето має стати невідповідність Закону №3454 чинному законодавству та Конституції України. Крім того, Спілка звернула увагу Президента на наявність грубих порушень, що відбувалися у сесійній залі Верховної ради України під час голосування зазначеного Закону.

Нагадуємо, що 3 липня поточного року, напередодні канікул ВР у другому читанні й в цілому прийнято Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про рекламу» щодо використання окремих елементів благоустрою та контактної мережі при здійсненні рекламної діяльності» (№3454). Закон був підписаний Головою Верховної Ради України та направлено на підпис Президенту України П. О. Порошенко 9 липня.

https://petition.president.gov.ua/petition/45956

Законом №3454 статтю 8 Закону України «Про рекламу», було доповнено новою частиною: «7. Розміщення реклами та/або рекламних засобів на підтримуючих, опорних та інших елементах контактної мережі, на засобах та обладнанні (у тому числі опорах) зовнішнього освітлення забороняється».

Наголошуємо на тому, що голосування Законопроекту відбувалось під впливом інформації, яка була представлена одним з його ініціаторів, народним депутатом України О. В. Червакової під час першого читання. В своєму виступі Ольга Червакова озвучила історію про інцидент, що призвів до травмування дитини, та який, начебто, стався через рекламний засіб, розташований на опорі контактної мережі (заборону цього засобу реклами передбачає представлений Законопроект №3454) . Але насправді, маніпулюючи термінами народний депутат розповідала про зіткнення тролейбуса з одним із білбордів, на захист яких, вочевидь, спрямовано Закон №3454. В результаті, під час обговорення у сесійній залі народні депутати України підтримали О. В. Червакову та погодилися із тим, що великі рекламні конструкції - білборди не тільки створюють небезпеку руху в містах України, захаращують простір та псують зовнішній краєвид, але є рудиментарними елементами зовнішньої реклами, від застосування яких відмовилась влада більшості великих європейських міст.

В результаті прийняття зазначеного Закону виникає низка порушень та негативних наслідків для операторів ринку зовнішньої реклами України, які роками, в правовому полі, вели свою господарську діяльність, вправно сплачували податки на надавали робочі місця українцям. Законом навіть не передбачений перехідний період, щоб підприємці мали змогу виконати поточні зобов'язання перед клієнтами!

Крім того, Закон порушує ч.3 ст. 42 Конституції України, відповідно до якої «держава забезпечує захист конкуренції у підприємницькій діяльності» та «не допускається неправомірне обмеження конкуренції». Ми наголошуємо на тому, що Закон порушує принципи децентралізації, вирішуючи на державному рівні питання, віднесені чинним законодавством до компетенції органів місцевого самоврядування.

«Спілка підприємців малих, середніх і приватизованих підприємств України» звертається до всіх операторів ринку зовнішньої реклами про підтримку в напрямку досягнення справедливості та верховенства Права та підписання Петиції.

Ми сподіваємось, на те, що Петиція збере необхідну кількість голосів та буде позитивно розглянута президентом України П.О. Порошенко. Ми віримо, що на передодні чергових виборів, в нашій країні не відбудеться самочинний перерозподіл ринку, який може негативно вплинути на позиціонування України у Європейській спільноті, як демократичної та правової держави.

Петиція https://petition.president.gov.ua/petition/45956

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Мешканці Новокодацького району Дніпра активно долучилися до суботника на «Безіменній висоті» (11)

•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (9)

•  На Фестивальному причалі у Дніпрі відбувся автопробіг-зустріч ретро-машин «За весною» (8)

•  У Дніпрі заплановано реконструкцію вул. Гоголя: вона стане напівпішохідною (8)

•  У Дніпрі відзначають День космонавтики (7)

•  Збитки на понад 7 млн грн: у заповіднику на Дніпропетровщині квадроциклами пошкодили унікальні піщані бархани (7)

•  Мера Новомосковська Сергія Рєзніка затримали на хабарі (6)

•  У Дніпрі набирає обертів рух косплею (6)

•  У Дніпрі зник екскурсійний ретро-трамвай – у чому причина? (6)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет просуществовала газета Днепр вечерний в бумажном формате

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте