Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 06 червня 2024
11:19

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Внутрішню експозицію першого в Україні Музею АТО відвідали протягом року більше 100 тисяч людей

|«« «« »» »»|

З моменту відкриття внутрішню експозицію Музею АТО у Дніпрі відвідали понад 100 тисяч людей. Серед них – як мешканці області, так і закордонні гості.

Тисячі експонатів правдиво передають події на Сході України та розповідають про подвиг добровольців, волонтерів, медиків, військових капеланів області, повідомив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

«Внутрішню експозицію Музею АТО відкрили рік тому. За цей час вона набула популярності серед мешканців та гостей Дніпропетровщини. Її відвідали десятки тисяч людей, зокрема, бійці АТО та їхні рідні, школярі, волонтери, медики, українські міністри, іноземні делегації . Кожна експозиція унікальна. Це не штучні макети, а реальні речі, за якими – конкретні людські долі. Місце пам'яті, яке розповідає правду про збройний конфлікт на Донбасі, має бути в кожному регіоні», – наголосив Валентин Резніченко.

Внутрішня експозиція називається «Громадянський подвиг жителів Дніпропетровщини» і займає три зали.

У першій – інструменти медиків, одяг капеланів, шеврони добровольців, афіші волонтерських акцій, фото військових кореспондентів, дитячі малюнки. Друга зала присвячена півтисячі полеглих захисників: тут їхні знімки та улюблені речі.

Сильні емоції викликає третя зала – мультимедійна, де одночасно на чотирьох стінах транслюється документальний фільм про війну. «Ефект присутності» дозволяє поринути у вир подій на Сході країни.

Внутрішня експозиція налічує 2 тисячі експонатів. Однак це не межа, переконаний керівник робочої групи зі створення Музею АТО Юрій Фанигін.

«Нові експонати надходять постійно і вже продумуємо про розширення експозиції, – розказав Юрій Фанигін. – Експозиція популярна і справляє неабияке враження. Люди краще розуміють російську агресію та героїку української армії. Ми вдячні, що гості мають за честь відвідати Музей, побачити правду про війну на Донбасі й донести її іншим».

До історії змогли доторкнутися і старшокласники області, які відвідували Музей АТО під час патріотичних турів «Шляхами Героїв».

Внутрішню експозицію першого в Україні Музею АТО відкрили наприкінці січня 2017-го.

Переглянути її можуть всі бажаючі в історичному музеї ім. Яворницького за адресою: Дніпро, пр. Д.Яворницького, 16. Вхід у будні, крім понеділка, з 10:00 до 19:00, у вихідніз 10:00 до 18:00.

На екскурсію можна записатися за телефоном (056) 46-34-26.

Вуличну експозицію відкрили навесні 2016-го. Вона називається «Шляхами Донбасу». В центрі виставки – військова техніка: БТР, медична «таблетка», міномет, зенітна установка, військовий джип, башта танку, згоріла машина. Загалом – майже 400 експонатів.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Свидетель Покращення  (23.01.18 15:53): "В первом – инструменты медиков, одежда капелланов, шевроны добровольцев, афиши волонтерских акций, фото военных корреспондентов, детские рисунки. Второй зал посвящен 500 павших защитников: здесь их фотографии и любимые вещи." - на фото можно увидеть российские войска? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
re-re  (23.01.18 15:18): На эту экспозицию народ ходит добровольно-принудительною Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті