Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
04:36

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Криворізькому цирку помер лев і мерзне бегемот

У Криворізькому цирку помер лев і мерзне бегемот

Лев помер за загадкових обставин, інші тварини замерзають від холоду.

Скандал у Кривому Розі. Місцеві зоозахисники твердять: під час гастролей цирку з Угорщини від голоду помер лев, а інші тварини мерзнуть у холодних приміщеннях. Натомість керівництво шоу-програми «Великий Будапештський цирк» запевняє: чотирилапий артист був старий, тому і загинув, а інші закиди зоозахисників тут вважають наклепом. Хто врешті-решт каже правду? За лаштунками цирку побував Артур Терещенко…

Семирічна бегемотиха на прізвисько Ліна змалку працює у цирку. Вона — головна зірка шоу-програми. На виступ красуні чекають і діти, і дорослі. Але тварина виходити на арену та виконувати команди не надто хоче. Це визнають і самі дресирувальники. Працівники додають: бегемотиха утримується ледь не у п’ятизіркових умовах.

«Тут 17 градусов. Сейчас воду поменяем и включаем, потому что сейчас чистим. Тут программа есть, утром, час ровно, обед, кушем, чистим, убираем».
Та зоозахисники переконують: для бегемота така температура занизька, а сам басейн — тісний, бо за нормами має бути два метри у глибину. Через борги в будівлі немає опалення та приміщення нібито обігрівають автономними тепловими пушками. А ще, кажуть волонтери, у цирку нещодавно помер лев. За однією з версій, тварину погано гудували.

Антон Пушков, зоозахисник: «Это подтверждалось выпиской с ветеринарной клиники. Ситуация со львом тщательно скрывается цирком. И вторая ситуация, что замерзает бегемот».
Смерть хижака підтвердили ветеринари. З журналістами спілкувалися вони неохоче, мовляв, усі питання — до власників лева.

Євгенія Шевчук, заступник головного лікаря міської ветклініки: «Да, действительно, сам факт падежа был. Ничего против не имею».
Керівник шоу-програми не приховує: лев дійсно помер…, але від старості. На підтвердження своїх слів демонструє акт розтину, в ньому вказана причина смерті — «ускладнення епілептичних нападів».

Вікторія Гриценко, керівник шоу-програми: «Он был возрастной, он 2002 года рождения, то есть на момент смерти ему уже было 15 лет . Также у него была одна врожденная патология — это периодические приступы эпилепсии, но которые не повторялись. Они были когда-то, в юном возрасте, и, к сожалению, вот 15 лет спустя это случилось».
Кілька років тому Юлія працювала у танцювальному балеті цирку. Переконує: на власні очі бачила як дресирувальники знущалися над тваринами. Вихованців лупцювали, а сліди жорстоко поводження ретельно маскували перед виступом.

Юлія Кушнерук, колишня працівниця цирку: «Когда я услышала, что лев умер, это же артист какого плана, это же, ну, животное, оно же работало, зарабатывало деньги».
У Європі вже давно діє заборона на виступи з тваринами. Втім, на аренах українських цирків вимуштрувані леви, бегемоти, поні та ведмеді продовжують своїми трюками дивувати глядача. Але що бідолашним звірям доводиться терпіти — можна зрозуміти по їх сумних очах.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Молитва  (05.12.17 12:30): Всесильный!
Сделай так, чтобы все живодеры получили по заслугам!
Сделай так, чтобы все убийцы и живодеры почувствовали то, что чувствовали их жертвы!
Раздели боль жертв живодеров и среди соучастников: среди посетителей зоопарков, цирков с животными, зоозон и прочих живодерен. Ведь это они заказчики мучений животных! Ведь это они платят деньги за истязания зверей! Ведь это они платят за просмотр зверей в клетках в ужасных условиях! Это они спонсоры истязаний! Это они заказчики всех таких смертей животных!
Зритель = Соучастник!
Аминь!
Відповісти | З цитатою
Попка-дурак  (05.12.17 11:52): "Я молчать не буду, в зоопарке льву не докладывают мяса ..." Из репризы Хазанова. Відповісти | З цитатою
Реально  (05.12.17 10:13): В цирке никаких животных типа "дрессированных" не должно быть! Это издевательство над ними. Відповісти | З цитатою
zzz  (05.12.17 09:34): Чтобы выучить животное чему-либо, его нужно истязать и морить голодом - это общемировая суть. Тогда животное за кусочек пищи сделает что угодно по команде дрессировщика. Иначе не бывает.
Нужно запретить выступления с животными.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Дніпра на 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті