Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
21:24

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпропетровщина – лідер України з установки безкоштовних кардіостимуляторів

|«« «« »» »»|

В Дніпропетровському обласному кардіоцентрі щорічно імплантують в середньому півтисячі електрокардіостимуляторів. Це найбільше в Україні. Для пацієнтів пристрої безкоштовні – їх купують обласним та державним коштом.

Про це повідомили в департаменті охорони здоров'я ДніпроОДА.

«Дніпропетровщина – промисловий регіон, через це мешканці дуже часто страждають на хвороби серцево-судинної системи. Але з ними, навіть хронічними, можна комфортно жити, якщо скористатися сучасними методами. До них, зокрема, належить установка кардіостимуляторів. Вартість одного імплантату сягає від 20 до 300 тисяч гривень – це мало кому по кишені. Добре, що ми маємо можливість бюджетним коштом рятувати людям життя»,- зауважив завідувач кардіохірургічним відділенням Сергій Максименко.

Кардіостимулятор – штучний «водій» серця. Він призначений для пацієнтів з порушенням серцевого ритму, яке загрожує життю. Операція з установки кардіостимулятора проводиться під місцевою анестезією і займає від півгодини до 2,5 годин.

«Швидка привезла мене до Центру з миготливою аритмією. Після діагностики отримав направлення на операцію. Все тривало півтори години. Почуваю себе добре і вже сьогодні, лише за добу після імплантації, виписуюся додому», - розповів пацієнт Центру Анатолій Якович.

Спеціалісти Дніпропетровського кардіоцентру нагадали: дуже важливо, щоб пацієнти з болем в серці зверталися за медичною допомогою якомога раніше. У Центрі імплантують кардіостимулятори як планово, так і терміново – 24 години на добу.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Лидия  (26.09.19 14:48): Тоже самое,маму привезли по направлению из поселка в областной кардиоцентр в субботу ночью,но так как офис по продаже кардиостимуляторов был закрыт,то поставили временный,а нам сказали что постоянный будет стоить от 35 до 57 тыс.грн.(на наше усмотрение).Конечно же собрали деньги за пару дней и купили,но где же эти бесплатные???никто не предлагал... Відповісти | З цитатою
Брехня  (03.10.17 18:55): Прочитал очередную брехливую статью,и очередной раз убеждаюсь,что в Украине продолжается коррупция и беспредел. Год назад моему тестю дома стало плохо,вызвали скорую помощь,скорая осмотрев его и отвезла на консультацию в кардиоцентр .В центре собрались куча врачей и главный хирург,после осмотра хирург сказал,что немедленно надо ставить кардиостимулятор,но в центре его нет, а приобрести его можно через дорогу в частной конторе за 42тысячи грн.Нашей семье нечего не оставалось как занять необходимую сумму и поставить тестю кардиостимулятор.Так,что в нашей стране бесплатной медицины и помощь от государства некогда не будет. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 3
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті