Дніпропетровщина сьогодні не лише повністю забезпечує потреби мешканців у продукції тваринництва, а й продає м'ясо в інші регіони України та за кордон.
Наразі область посідає третє місце в країні за чисельністю поголів'я свиней та за обсягом виробництва м'яса, четверте – за поголів'ям птиці. Про це повідомили в управлінні агропромислового розвитку ДніпроОДА.
«У нас склалася позитивна тенденція із нарощування обсягів виробництва м'яса. Особливо тішать успіхами птахівники. За останній рік на 10% збільшилося поголів'я курей. М'ясо птиці складає переважну частину всього м'яса, виробленого господарствами. На одного мешканця Дніпропетровщини припадає майже 10 голів птиці та 300 штук яєць на рік», – зазначили в управлінні.
Птахофабрики нарощують оберти за рахунок різноманітних інновацій. Новітні технології освітлення та обігріву створюють сприятливий мікроклімат, а сучасні досягнення у селекції дозволяють більш ефективно використовувати виробничі потужності.
Підприємці прагнуть максимально знизити енерговитратність виробництва, а отже, і собівартість продукції. Для цього вони встановлюють біогазові установки, які переробляють пташиний послід в електроенергію. Орельська птахофабрика, наприклад, обладнана найбільшим і найпотужнішим біогазовим устаткуванням в Європі, додали в управлінні ДніпроОДА.
Gorod`ській дозор | |
Фоторепортажі та галереї | |
Відео | |
Інтерв`ю | |
Блоги | |
Новини компаній | |
Повідомити новину! | |
Погода | |
Архів новин |