Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
08:59

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

150 одиниць сучасного медобладнання отримали лікарні Дніпропетровщини за два роки

150 одиниць сучасного медобладнання отримали лікарні Дніпропетровщини за два роки

Відкрито нове відділення для гемодіалізу у Павлограді, відремонтовано нікопольській пологовий будинок, зведено обласний дитячий центр, створено тринадцять нових амбулаторій та придбано 150 одиниць сучасного медобладнання.

Про підсумки дворічної роботи розповів Валентин Резніченко.

З 2014 року Дніпропетровщина прийняла більше 8 тисяч бійців АТО, понад 3,3 тисячі з них прооперовані.

«Коли розпочалося АТО, наші медики приймали поранених бійців цілодобово. Потрібні були медикаменти, до того ж у великій кількості. Щоб забезпечити лікарні всім необхідним, ми залучали державні, обласні, волонтерські кошти, знайшли спонсорів за кордоном», – розповів голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Із зони АТО на Дніпропетровщину прибули й нові пацієнти-гемодіалізники.

«Нове відділення гемодіалізу відкрили у павлоградській лікарні №4. Сюди придбали 18 апаратів для очищення крові. Додаткові п’ять одиниць такого обладнання придбали для дніпровської лікарні №4. Загалом в області вже п’ять таких відділень, у яких лікуються 300 пацієнтів», – розповів Валентин Резніченко.

У радіологічному корпусі обласного онкодиспансеру встановили лінійний прискорювач. Це новий апарат для лікування пухлин з максимальною точністю.

«Загалом за два роки лікарні області отримали 150 одиниць сучасного обладнання. Це томографи, ангіографи, апарати штучного дихання та ультразвукової діагностики. Для порівняння – у 2014-му медзаклади регіону не отримали жодного медичного апарату», – сказав Валентин Резніченко.

В області почали ремонтувати вже існуючі медзаклади та будувати нові.

За два роки ремонт проведено у 62 лікарнях.

Після реконструкції відкрито пологовий будинок у Нікополі. Сучасні зали, палати, обладнання для виходжування недоношених. Тут народилося вже понад півтисячі малюків.

В обласному центрі звели сучасний медцентр для дітей. На трьох поверхах – новітнє обладнання та кабінети для прийому. На четвертому – неонатальне відділення для порятунку новонароджених. Лікарня має електронний документообіг, незалежну систему живлення, спеціальні системи клімат-контролю та вентиляції, які попереджають поширення бактерій. Щодня медзаклад приймає більше трьох сотень хлопчиків та дівчаток з усієї Дніпропетровщини та зони АТО.

Відкрито 13 амбулаторій у Дніпрі, Павлограді, Кривому Розі, Новомосковську, Нікополі, Апостоловому, Синельниковому. Загалом в області вже 418 таких медзакладів.

«Маємо ще більше планів, – зазначив Валентин Резніченко. – Збираємося відкрити в області 14 нових амбулаторій, завершити реконструкцію Центру матері та дитини ім. проф. Руднєва. Після відкриття тут прийматимуть удвічі більше пацієнтів – близько 5 тисяч».

26 березня 2015 року указом Президента України Петра Порошенка Валентина Резніченка призначено на посаду голови ДніпроОДА. Які проекти втілили на Дніпропетровщині за цей час, тут.




Gorod.dp.ua на Facebook.


зануда  (30.03.17 11:48): а почему сестра у кювеза без шапочки? Відповісти | З цитатою
мы  (29.03.17 11:35): главное что бы это оборудование не оказалось в частных кабинетах Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті