Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 26 червня 2024
10:35

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі презентували виставку та виставу, присвячені загиблим співробітникам СБУ

|«« «« »» »»|

У ДніпроОДА презентували виставку картин та виставу-реквієм, присвячені загиблим в АТО співробітникам СБУ. Про сім’ю, дружбу, хобі та відданість справі - на сцені та у полотнах ожили життєві історії героїв. Благодійна зустріч об’єднала понад тисячу людей.

Зібрані під час неї кошти організатори передали військовому шпиталю Дніпра. Вже незабаром загиблих згадуватимуть в Одесі, Львові та Вінниці.

Квітучий сад, у ньому – молодий усміхнений чоловік у вишиванці. Це Марко Шпак – співробітник Служби безпеки України, який загинув в АТО. Саме з цього портрету Леся Шиденко розпочала створювати серію робіт «Невидима варта».

«На фото з кадрових справ загиблі хлопці були схожі один на одного. У мене виникла ідея: створити для сімей згадку – картини, які будуть передаватися із покоління в покоління. Я зв’язувалася з родинами і розпитувала, що хлопці любили за життя. Батьки, дружини розповідали речі, пронизані ніжністю та любов’ю», - розповіла офіцер СБУ, художниця Леся Шиденко.

На виставці – 16 портретів загиблих хлопців. За кожним з них – ціла історія. Хтось сидить в авто, про яке все життя мріяв, хтось тільки-но приземлився після стрибка з парашутом, адже завжди марив небом, хтось зображений із кращим другом – собакою.

Художниця обіцяє: всі картини подарує родинам загиблих.

Виставку відкрив заступник Голови СБУ Вадим Поярков.

«Я пишаюсь тим, що у Дніпрі можу особисто презентувати благодійну акцію СБУ, всі зібрані кошти від якої будуть передані на потреби військового шпиталю Дніпра», ‒ зазначив він.

Увічнили пам’ять загиблих співробітників СБУ й у виставі «Війна без строку…». Її поставили курсанти Академії СБУ. Вистава йшла на тлі фільму, який розповідав про мрії, думки та обірване життя більш ніж десятка Героїв.

«Вистава базується на основі фото та відеоматеріалів, розмов з родинами, колегами, які розказують життєву історію хлопців. Завдяки цьому ми бачимо їх такими, якими вони були насправді», - розповів ректор Національної академії СБУ Сергій Кудінов.

Вистава не залишила глядачів байдужими. «У мене текли і текли сльози. Дуже гарна та щира вистава, яку має побачити кожен», - поділилася враженнями глядачка Лідія Мироненко.

«Великий зал ДніпроОДА вже став постійним місцем творчих зустрічей – тут виступають блогери, актори, поети. Кожного разу згадуємо про хлопців, які захищають Батьківщину. Люди мають знати своїх Героїв», - наголосив перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Олег Кужман.

Кожен учасник благодійної зустрічі міг зробити пожертву на потреби бійців АТО. Всі зібрані кошти передали військовому госпіталю Дніпра.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (15)

•  В Днепре на продажу выставили уникальный протезный завод (12)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (12)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (11)

•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (10)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (8)

•  Поліцейського, який брав участь у побитті ексвійськового у Дніпрі, звільнили – ЗМІ (8)

•  За час воєнного стану придбав майна на 350 000 доларів: на Дніпропетровщині судитимуть колишнього обласного воєнкома (7)

•  У Дніпрі на Марії Лисиченко зіткнулись Toyota Land Cruiser та тролейбус №20: рух ускладнено (6)

•  Вандали облюбували сквер Янгеля у Дніпрі (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті