Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Ср, 3 липня 2024
01:25

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

АНД РВ


26 січня 2024, 11:16

«Орган пробації інформує відвідувачів про методи роботи служби пробації у США»

25 січня 2024 року психолог Амур-Нижньодніпровського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області Абашія Едуард Автанділович провів з суб’єктами пробації просвітницький захід присвячений питанням, пов’язаним із роботою служби пробації в США.

Пенітенціарні системи багатьох країн світу включають службу пробації як найважливіший інститут сфери кримінального правосуддя та попередження злочинів. У США пробація існує понад 150 років і зазнала низки суттєвих змін. У міру становлення цього правового інституту змінювалися погляди на його цілі та завдання.

Пробація у США - це відкладання судом ухвалення вироку або призупинення його дії щодо винної особи (якщо є істотні умови і на певний строк). Служба пробації є частиною судової системи, яка здійснює нагляд за умовно засудженими особами. Служба пробації перебуває під керівництвом Адміністративного офісу при Верховному суді США, а безпосереднє керівництво на місцях здійснюється місцевими судами.

На рівні штатів служби пробації стали створюватися у США з 1878 року. Перша така служба з'явилася в Массачусетсі. Спроби ухвалити федеральне законодавство про пробацію робили з 1908 року. Однак відповідний закон (Federal Probation Act) було ухвалено тільки 1925 року. Цей законодавчий акт наділяв федеральні суди, за винятком суду округу Колумбія, повноваженнями щодо призначення співробітників федеральної служби пробації.

Спочатку федеральна служба пробації була підконтрольна органу Міністерства юстиції США - Федеральному управлінню в’язниць і апарату міністра. З 1940-х років вона стала частиною судової влади і нині входить до складу Адміністративної служби федеральних окружних судів. Співробітники федеральної служби пробації є єдиними представниками федеральних правоохоронних органів, що належать до судової влади (за статусом вони службовці федеральних судів).

У 1974 році Конгрес США ухвалив Закон "Про швидке судочинство", який уповноважив директора Адміністративної служби федеральних окружних судів створити в 10 федеральних судових округах експериментальні служби досудових послуг. Мета - обмежити досудове утримання осіб під вартою і скоротити кількість злочинів, скоєних особами, відпущеними на свободу під заставу. Цю систему було поширено на всі федеральні судові округи (крім округу Колумбія) відповідно до Федерального закону 1982 року "Про досудові служби".

Усі співробітники служби пробації та досудових послуг підпорядковуються Головному офіцеру пробації та досудових послуг у відповідному федеральному судовому окрузі, який, зі свого боку, підконтрольний головному окружному судді.

Згідно з американською доктриною співвідношення між особами, які перебувають в умовах тюремного ув’язнення, та особами, які перебувають на пробації, становить 1:2. Подібна організованість можлива завдяки місцевим службам пробації, кількість яких становить понад 1750 одиниць, причому половина з них призначена для нагляду за неповнолітніми особами.

До обов’язків співробітників служби пробації входить насамперед ресоціалізація осіб, які відбули покарання, їхня реінтеграція в суспільство. Контроль здійснюється різними способами: шляхом особистих контактів, під час опитування представників лікувальних установ, рідних і близьких, сусідів про спосіб життя осіб, а також осіб, які відбули покарання. Зустрічі та бесіди проводяться як в офісах служб, так і за місцем проживання або роботи. Також використовується так звана "поштова" пробація, коли засудженому необхідно щомісяця надсилати поштового листа з коротким описом свого життя і змінами в ньому. Свого поширення набула і "телефонна" пробація, що здійснюється за допомогою телефонних переговорів засудженого зі співробітником служби пробації за безсистемним графіком, у яких засуджений дає відповіді на певні запитання, що аналізуються службою пробації.

Результати таких форм соціально-правового контролю дали змогу виявити "розмитість" нагляду, що призвело до впровадження в деяких американських штатах пробації з інтенсивним наглядом. У деяких штатах пробаційний нагляд призначається довічно. Співробітник служби пробації має спеціальні повноваження, наприклад, він може заарештувати піднаглядного без відповідного ордера в разі порушення умов пробації або умовного засудження.

Згідно з дослідженнями, якщо злочинці за своїми особистісними характеристиками і характером скоєного, не становлять великої суспільної небезпеки, то їх направляють на пробацію. Американці самі беруть активну участь на волонтерській основі у виконанні пробації, сприяючи штатним працівникам в наданні допомоги засудженим за програмами ресоціалізації, - зазначив психолог відділу.





Переглядів: 206
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті