Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Пн, 1 липня 2024
04:06

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

АНД РВ


1 лютого 2024, 16:19

Співробітники пробації працюють над запобіганням та подоланням емоційного вигорання в роботі

01 лютого 2024 року психолог Амур-Нижньодніпровського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області Абашія Едуард Автанділович провів просвітницький захід на тему: «Синдром емоційного вигорання та стрес на робочому місці». Даний захід був організований для персоналу пробації.

В рамках заходу був показаний відеоматеріал виступу Крістіни Маслах (Christina Maslach) американської соціальної психологині, професорки психології та провідної наукової співробітниці Університету Берклі у Каліфорнії. К. Маслах відома дослідженнями синдрому професійного вигоряння.

Уперше про емоційне вигорання, що виникає через постійний стрес на роботі, заговорили в 1970-ті роки. Тоді вчені помітили, що зайняті в соціальній сфері швидко видихаються, втрачають мотивацію, стають цинічними і байдужими до оточуючих. За двадцять років стало зрозуміло, що до цього схильні представники практично всіх професій, а основні симптоми вигорання подібні до проявів неврастенії - підвищеної дратівливості, занепаду сил, порушень сну.

На думку шведських дослідників, вищеперераховані ознаки - результат змін у роботі головного мозку, що виникають через надмірні професійні навантаження. Так, у людей, які тривалий час відчувають стрес на робочому місці, в гіпокампі (частині лімбічної системи головного мозку) менше сірої речовини, ніж у тих, хто працює в більш спокійних умовах і не затримується на роботі допізна. Це стало зрозуміло після вивчення знімків головного мозку понад сотні здорових добровольців та учасників дослідження з діагнозом "синдром емоційного вигорання".

У процесі обговорення теми, психологом відділу були озвучені основні рекомендації про те, як уникнути емоційного вигорання, а саме:

1) Працювати розмірено і не братися за багато справ одночасно;
2) Не відволікатися від виконання справ і завдань на роботі;
3) Складати план роботи на тиждень;
4) Відновлювати сили, дати відпочинок тілу і розуму (після роботи);
5) Добре висипатися;
6) Харчуватися правильно і збалансовано;
7) Підтримувати здоровий спосіб життя;
8) Знайти хобі, яке зніме стрес





Останній раз редагувалося: 01.02.2024 16:23
Переглядів: 185
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті