Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
13:11

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпропетровщина першою в Україні прийшла на допомогу переговорній групі з визволення полонених із зони АТО

|«« «« »» »»|

Першим результатом співпраці керівництва Дніпропетровської облдержадміністрації та голови переговорної групи генерал-полковника Володимира Рубана стало визволення 5 українських полонених. Про це під час прес-конференції повідомив заступник голови облдержадміністрації Борис Філатов.

Нагадаємо, що в понеділок до Міської багатопрофільної клінічної лікарні № 4 доставили п'ятьох постраждалих із зони АТО. Четверо з них – військові-контрактники із Західної України, ще один – цивільний мешканець Донбасу. Вони пробули в полоні бойовиків у Луганській області близько місяця.

Луганський активіст, голова квартального комітету розповів, що його терористи забрали прямо з дому.

«Вночі в квартиру з автоматами зайшли люди і забрали мене. У мене як голови кварталу були ключі від люків, горищ. Зокрема, мене звинуватили в тому, що я був навідником для снайперів», - зазначив чоловік.

Його товариші за нещастям – четверо молодих хлопців – потрапили до полону у першому своєму бою, коли отримали завдання забрати з зони бою поранених та пошкоджену мінами техніку. Терористи утримували полонених в душовій кімнаті воєнкомату та щодня змушували копати траншеї. Знущалися здебільшого морально – вмовляли перейти на їх сторону. До останнього дня в полоні хлопці не знали, як їх доля складеться далі, але надія на порятунок була в кожного.

Визволенню п'ятьох полонених разом з переговорною групою сприяло керівництво Дніпропетровської облдержадміністрації.

«Керівництво Дніпропетровської ОДА з власної волі вирішило надати технічну, інформаційну та іншу можливу допомогу переговорній групі зі звільнення військовополонених. Також ми забезпечуємо переговорну групу транспортом, у нас є система з організації безпечних коридорів для вивезення полонених», - підкреслив заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Борис Філатов.

Керівник переговорної групи, генерал-полковник Володимир Рубан додав, що звільнити хлопців вдалося в результаті декількох етапів. В цілому, з початку травня переговорній групі вдалося звільнити з полону більше 50 людей. Наразі близько 200 осіб залишається в полоні.

«Одна з головних моїх місій - це довести ворогуючим сторонам, що існують традиції війни, існує офіцерська честь, є правила поводження з військовополоненими. Якщо вони прикуті в душовій кабіні наручниками в тих позах, в яких людина не може заснути, це знущання над військовим, над людиною, - наголосив він. - Не можна знущатися над військовополоненими. Цим відрізняються військові підрозділи від бандформувань. Я сподіваюся, що спільно з обладміністрацією ми зможемо змінити обличчя війни».

Тема: АТО - ООС
Gorod.dp.ua на Facebook.


darogatour  (21.07.14 21:03): Обращаюсь к СБУи МВД,
1. Просьба отслеживать IP адреса и арестовывать людей, чьи коментприи несут угрозу целостности Украины и направлены на провокацию сепаратизма и терроризма.
2. Городские власти должны сделать обращение ко всем горожанам с просьбой сообщать на горячую линию СБУ о всех подозрительных лицах характерной внешности, с целью выявления диверсантов и террористов.
Телефон горячей линии СБУ единый для всех регионов Украины 0800501482. Реагируют мгновенно!!!
Відповісти | З цитатою
qwerty  (17.07.14 22:41): В Днепропетровске нужно создать не секцию, нет наверно. Спортивно-воинскую организацию, которая будет готовить из молодежи настоящих мужчин. Пригласить лучших спецов своего дела (для обучения), хорошо єто дело про финансировать и при ровнять к прохождению воинской службы. Тогда Днепр будут обходить десятой дорогой. Я проходил службу под Москвой в г. Серпухов, что я хочу сказать, все ответственные посты, склады, каптерки, сержанты были ребята с Украины. Россияне, как мягко сказать, ну Вы сами поймете :) Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Рос  (17.07.14 17:04): Так неужели этих пленных освободили тем, что просто пристыдили их пленителей? Типа: "Ну-ну-ну, нельзя так вести себя, плохие мальчики! Ведь вы же хорошие, на самом деле!"...
А говорят, что "террористы" грубые и бесчувственные...
Відповісти | З цитатою
Лекарь  (17.07.14 11:46): Спасибо, спасибо и ещё раз спасибо !
СпасиБОГ Днепропетровск от варваров.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
адвокат2  (17.07.14 11:43): Уничтожить все бандформирования, это самое главное, заодно и пленных освободим. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті