Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
13:38

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Воїнів-афганців привітали з річницею закінчення війни в Афганістані

Воїнів-афганців привітали з річницею закінчення війни в Афганістані
14 лютого голова обласної ради Євген Удод привітав учасників і ветеранів бойових дій з 25-ю річницею виведення радянських військ з Республіки Афганістан.

На честь цієї пам'ятної дати традиційно в Дніпропетровську, як і багатьох інших містах України, проходять урочисті заходи, мітинги та акції за участю ветеранів, громадськості, молодіжних організацій.

- 15 лютого – день пам'яті і глибокої скорботи. Сьогодні ми згадуємо наших земляків, на долю яких випало виконувати свій громадянський і військовий обов'язок у «гарячих точках» планети. Тих, хто навічно залишився молодим у пам'яті друзів і рідних, тих, хто не повернувся в батьківський будинок, - сказав у своєму вітальному слові Євген Удод. - Ми пишаємося тими, хто повернувся додому живим. Ці люди, як ніхто інший, знають справжню ціну життя і миру. Упевнений, саме їм та нашим ветеранам Великої Вітчизняної війни, під силу зробити дуже важливу справу – донести цю істину до молодого покоління.

На завершення свого виступу Євген Удод привітав воїнів-афганців зі святом, побажав їм міцного здоров'я, витримки і сил. Після цього він вручив почесні грамоти обласної ради представникам організацій ветеранів Афганістану Дніпропетровської області. Воїнів-афганців та почесних гостей вітали творчі колективи області.

Довідка:

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав відзначається в Україні 15 лютого, відповідно до Указу Президента України від 11 лютого 2004 року. Цей день приурочений до річниці виведення військ СРСР з Афганістану.

У роки війни в Афганістан Україна направила 106 тис. своїх солдатів, з яких 3360 воїнів не повернулися.

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:

   

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті