Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
15:24

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпропетровську відкрито документальну виставку «Вірність воїнському обов'язку »

У Дніпропетровську відкрито документальну виставку «Вірність воїнському обов'язку »
15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Свято приурочене до дати виведення радянських військ с Афганістану. У цьому році виповнюється 25 років з того дня.

За завданням губернатора Дніпропетровщини Дмитра Колєснікова у регіоні пройде ряд заходів, приурочених цій даті. Наразі у приміщенні облдержадміністрації відкрито документальну виставку «Вірність воїнському обов'язку», у якій зібрані різноманітні документи, фотографії та статті з газет з даної тематики.

Зокрема, на виставці експонуватимуться 52 документа та фотографії з фондів центральних державних архівів України, Державного архіву Дніпропетровської області та приватних колекцій.

«2014 рік проголошений роком воїнів-інтернаціоналістів. Воїнів, що відчули на собі усі негаразди та жах війни. Вічна пам'ять тим, хто загинув у чужій країні, тим, хто так і не здійснив свою мрію – повернутися до дому. Усім, хто вижив, – низький уклін та шанобливе ставлення», – сказала заступник голови – керівник апарату Дніпропетровської облдержадміністрації Надія Подоплєлова.

Також Надія Подоплєлова зазначила, що документальна виставка «Вірність воїнському обов'язку» буде корисною, пізнавальною та виховною не лише для молодого покоління, як екскурс до історії. Самі воїни-афганці, відвідавши виставку, зможуть поринути у свої спогади, пригадати тих, з ким йшли нелегкий шлях пліч-о-пліч.

Більшість експонатів виставки відображають події, що відбувалися після вводу радянській військ в Республіку Афганістан у 1979–1989 роках і життя воїнів після демобілізації.

Так, на стендах виставки можна побачити с торінки інформаційної брошури «Советскому воину об Афганистане», виданої у Ташкенті у 1982 році, постанови вищих органів влади СРСР і України про нагородження учасників бойових дій, повідомлення про загибель у бою на території Афганістану, документи про участь українського уряду та Комітету ветеранів війни в Афганістані та воєнних конфліктів в інших зарубіжних країнах, що складалися при вирішенні питань визволення військовополонених українців, документи про допомогу пораненим військовим, фотографії з місць збройних конфліктів та поховань воїнів, статті з газет, фотографії та інші матеріали про організацію та проведення фестивалів солдатської пісні.

Окреме місце на виставці приділено документам про участь українських військових у складі міжнародних сил ООН у період незалежності України.

Виставка працюватиме впродовж тижня із 12 по 19 лютого 2014 року (окрім вихідних) за адресою: м. Дніпропетровськ, обласна державна адміністрація, проспект Кірова,1.

Gorod.dp.ua на Facebook.


лелик  (21.02.14 11:28): Выставка закончилась,начались погромы... Відповісти | З цитатою
!  (14.02.14 21:23): народ ! харе обсерать тех людей которые что-то делают! кто из вас провел подобную выставку? или пусть даже не такой теме? все гундят гундят как надо делать, но НИКТО нифига не делает Відповісти | З цитатою
полосатый рейс  (13.02.14 09:30): Комментарий для автора "ОБЛГОСАДМИНИСТРАЦИЯ". Відповісти | З цитатою
полосатый рейс  (13.02.14 09:29): Верность ЗОЛОТОМУ УНИТАЗУ!!! Відповісти | З цитатою
ПРавда  (13.02.14 09:14): Партия регионов: Льготы афганцам и чернобыльцам «отбирают» зарплаты и пенсии у людей
Источник: http://operativno.net/ukraine/27028/ Оперативно! © operativno.net
Відповісти | З цитатою
ветеран 79-89  (13.02.14 07:49): Пойду на выставку обязательно!!! Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті